Marković: JS će učestvovati u unutrašnjem dijalogu o Kosovu i Metohiji

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Avg.2017, 12:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marković: JS će učestvovati u unutrašnjem dijalogu o Kosovu i Metohiji

Jedinstvena Srbija (JS) će aktivno učestvovati u unutrašnjem dijalogu o Kosovu i Metohiji i izneti svoj predlog, saopštila je danas ta stranka.

"Jedinstvena Srbija smatra da je predlog predsednika Srbije Aleksandra Vučića o pokretanju unutrašnjeg dijaloga o rešavanju pitanja Kosova i Metohije mudar i pragmatičan potez, koji ima za cilj pronalaženje rešenja koje će uvažiti realnost sa jedne i interese Srbije i srpskog naroda sa druge strane, odnosno etničko pravo Albanaca >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i istorijsko pravo Srba", izjavio je u pisanoj izjavi za medije predsednik JS Dragan Marković-Palma.

Marković je rekao da je za tu stranku "važno, što je predsednik Srbije i rekao, da poziv na dijalog o Kosovu i Metohiji nije već gotovo rešenje ili priznavanje nezavisnosti Kosova".

"Jedinstvena Srbija će aktivno učestvovati u unutrašnjem dijalogu o Kosovu i Metohiji i izneti svoj predlog i smatramo da svi odgovorni političari bez obzira da li su vlast ili opozicija treba da prihvate poziv predsednika Republike, jer se radi o pitanju koje je daleko od dnevne politike", rekao je Marković i dodao da je Kosovo i Metohija vekovno pitanje Srbije i da ga tako treba i posmatrati.

Marković je naglasio da "Jedinstvena Srbija smatra da to isto treba da urade i kosovski Albanci i da i oni unutar sebe pokrenu dijalog koji će uvažiti i albanske i srpske interese".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Brnabić: Čini se da je dijalog o Kosovu već počeo

Izvor: B92, 02.Avg.2017, 12:24

Podgorica -- Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da će Vlada Srbije učestvovati u unutrašnjem dijalogu o Kosovu i Metohiji...Brnabić je, odgovarajući na pitanja novinara u Podgorici, rekla da je njen najveći utisak da je dijalog o Kosovu i Metohiji počeo i da je ta inicijativa predsednika...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.