Pacoli tvrdi da je Gvineja Bisao ponovo priznala Kosovo

Izvor: RTS, 30.Jan.2018, 22:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pacoli tvrdi da je Gvineja Bisao ponovo priznala Kosovo

Kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli tvrdi da je zapadnoafrička država Gvineja Bisao, koja je prošle godine povukla priznanje, sada ponovo priznala Kosovo.
Bedžet Pacoli je naveo da je aktivnostima kosovske diplomatije Gvineja Bisao promenila odluku.

Tvrdi da je dobio notu o potvrđivanju priznanja Kosova, prenela je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kosovska televizija, program na albanskom jeziku.
U novembru prošle godine ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić saopštio je da je Gvineja Bisao povukla odluku o priznanju Kosova iz 2011. godine.
Tu informaciju je potvrdio i premijer te zemlje Umaro Sisoko Embalo tokom konferencije za novinare u Beogradu, naglasivši da Gvineja Bisao podržava teritorijalni integritet i suverenitet Srbije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pacoli tvrdi da je Srbija dala 300 miliona dolara na lobiranje

Izvor: Blic, 31.Jan.2018, 19:09

Ministar spoljnih poslova Kosova Bedžet Pacoli izjavio je da navodno ima informacije da je Srbija izdvojila 300 miliona dolara za lobiranje kod država koje su priznale nezavisnost Kosova da tu odluku povuku...Kako prenosi RTK, Pacoli je kazao da poseduje informacije da je Srbija angažovala tim od...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.