Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Jan.2018, 10:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pacoli i Vlada suprotno oko neophodnosti priznanja nezavisnosti Kosova

Vlada Kosova i prvi zamenik premijera i ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli izašli su sa suprotnim stavovima oko neophodnosti srpskog priznanja nezavisnosti Kosova kao rezultatu dijaloga o normalizaciji odnosa, piše Koha ditore.

Pacoli je pre izvesnog vremena izjavio kako "nije neophodno da Srbija prizna državu Kosovo", a u Vladi Kosova ističu da je nastavak dijaloga prihvaćen jer nema alternativu ali da treba da se okonča međusobnim priznanjem.

"Smatramo >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da se dijalog treba strukturirati i vremenski odrediti obezbeđujući završetak koji podrazumeva međusobno priznanje dve države", kažu u kabinetu premijera Kosova.

U Vladi takođe ističu kako normalizacija odnosa između Beograda i Prištine garantuje mir i stabilnost na Balkanu i pomaže put evropskih integracija Srbije, Kosova i celog zapadnog Balkana.

U Prištini se Pacoliju zamera izjava izrečena u Vašingtonu kada je ministru spoljnih poslova Srbije Ivici Dačiću predložio da zajednički u severnom delu Kosova otvore bescarinsku ekonomsku zonu čime od Srbije čini faktor u unutrašnjim kretanjima i odnosima na Kosovu.

Analitičari u Prištini smatraju da su ovakve izjave Pacolija rezultat nedovoljnog poznavanja međunarodnih odnosa i činjenice da ne može biti smenjen pošto njegova dva poslanika obezbeđuju opstanak na vlasti vladajuće koalicije.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pacoli i Vlada Kosova različito o priznanju Kosova

Izvor: B92, 30.Jan.2018

Priština -- Vlada Kosova i njen prvi zamenik, ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli imaju različite stavove o tome da li bi Srbija trebalo da prizna Kosovo...Pacoli je pre izvesnog vremena izjavio kako "nije neophodno da Srbija prizna državu Kosovo", a u Vladi Kosova ističu da je nastavak dijaloga...

Nastavak na B92...

"Gvineja Bisao ponovo potvrdila da je priznala Kosovo"

Izvor: B92, 30.Jan.2018

Prvi zamenik premijera i ministar spoljnih poslova Kosova Bedžet Pacoli objavio je da je Gvineja Bisao ponovo potvrdila da je priznala nezavisnost Kosova. Ranije je u medijima ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio da je Gvineja Bisao povukla odluku o priznanju Kosova iz 2011. godine.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.