Pacoli: Prilika da budemo ravnopravni sa drugim zemljama

Izvor: RTS, 30.Avg.2019, 11:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pacoli: Prilika da budemo ravnopravni sa drugim zemljama

Šef diplomatije privremenih kosovskih institucija Bedžet Pacoli kaže da je sastanak u Helsinkiju prilika da Kosovo bude među prijateljima i da bude tretirano ravnopravno sa drugim zemljama u Evropi.
"Ovo je odlična situacija da se bude među prijateljima i da nas tretiraju ravnopravno kao sve zemlje u Evropi", poručio je Bedžet Pacoli. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Pacoli je, dolazeći na neformalni sastanak Saveta EU i partnera sa Zapadnog Balkana, koji se održava u Helsinkiju, poručio da sa sobom donosi "puno pozdrava iz najmlađe zemlje u Evropi".
"Srećni smo što smo ovde u prelepoj Finskoj, zemlji koja mnogo znači za Kosovo, jer Kosovo je svoju nezavisnost proglasilo oslanjajući se na Ahtisarijevu deklaraciju", izjavio je Pacoli.
Dodao je da je plan finskog diplomate i specijalnog izaslanika UN za Kosovo Martija Ahtisarija suština sadašnjeg kosovskog ustava.
Odlazeća šefica EU diplomatije Federika Mogerini prvi put je zvanično pored ministara zemlja kandidata za članstvo u EU pozvala i predstavnika takozvanog Kosova da prisustvuje neformalnom sastanku Saveta EU ministra na kome se razgovara o regionalnoj saradnji.
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, koji prisustvuje sastanku u Helsinkiju, poziv Pacoliju okarakterisao je kao "presedan". 
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

"PUNO POZDRAVA IZ NAJMLAĐE ZEMLJE" Pacoli na skupu u Helsinkiju sa ministrima EU: Srećni smo što smo ovde

Izvor: Blic, 30.Avg.2019

Sastanak u Helsinkiju je prilika da Kosovo bude među prijateljima i da bude tretirano ravnopravno sa drugim zemljama u EU, kaže kosovski šef diplomatije Bedžet Pacoli.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.