PUCA SE NA SVE STRANE: Najnovije informacije sa Kosmeta - evo u kakvom stanju su ranjeni

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Maj.2023, 17:39

PUCA SE NA SVE STRANE: Najnovije informacije sa Kosmeta - evo u kakvom stanju su ranjeni

U Zvečanu, gde od jutros ispred zgrade opštine protestuju okupljeni Srbi, bačeno je više od 30 šok bombi, a kosovska policija puca iz vatrenog oružja.

U današnjim sukobima u Zvečanu između pripadnika KFOR-a i sprskog naroda ima povređenih Srba, među kojima je i izveštač Tanjuga sa lica mesta. Izveštač Tanjuga povređen je kada mu je šok bomba pala pod noge. Ima bol u nozi i blago krvarenje i nije mu pružena pomoć.

Pripadnici Kfora pokušali su >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << silom da uvuku predstavnike Srpske liste unutar svog kordona, a nakon toga su usledile šok bombe i bačeno je mnogo suzavca.

Do sukoba je došlo kada su pripadnici KFOR-a nasilno počeli da razbijaju srpske demonstrante, koji su mirno sedeli ispred opštine Zvečan. Nakon što između 200 i 300 Srba nije ispunilo ultimatum Kfora da se udalje od vozila kosovske policije koja su bila okružena srpskim narodom, Kfor je silom krenuo na demonstrante, koristeći pendreke, šok bombe i suzavac.

Srbi su uzvratili na napad Kfora, letele su flaše i kamenice, a kako dodaje izveštač Tanjuga, bilo je povređenih pripadnika Kfora, dok je njihova oprema ostala na asfaltu - čizme, cipele, pendreci i ostala oprema. Zapaljen je i jedan privatan automobil. Izveštač Tanjuga javlja da se srpski narod razbežao, ali da su iz prikrajka i dalje bacali kamenje na Kfor, koji je sve vreme ispaljivao šok bombe.

Blindirana vozila kosovske policije su se pomerila, a kosovski pripadnici stoje pored opštine i zasad se ne mešaju u sukob. Kfor je u međuvremenu preko razglasa pozvao Srbe da se raziđu.

Kako javljaju Srbi sa Kosmeta, jedna osoba je teško ranjena i treutno mu se lekari bore za život, drugi ranjeni je van životne opasnosti, dok je treći ranjen gumenim metkom. 
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

NAJDRAMATIČNIJE SLIKE SA KOSOVA I METOHIJE Haos ispred zgrade opštine u Zvečanu, pripadnici KFOR-a bacaju suzavce i šok-bombe (VIDEO, FOTO)

Izvor: Blic, 29.Maj.2023

Koliko je situacija na Kosovu napeta i ozbiljna, najbolje pokazuju fotografije i video snimci koji dolaze iz Zvečana. U Zvečanu, gde su jutros ispred zgrade opštine protestvovali okupljeni Srbi kosovska policija pucala je iz vatrenog oružja, a nakon toga je bačeno oko 30 šok bombi, kao i mnogo...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.