PREDSEDNIK SA PATRIJARHOM NAKON OBRAĆANJA: Zajednički smo izrazili nadu da ćemo kao država i narod imati snage da odolimo svim pritiscima (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Avg.2022, 17:14

PREDSEDNIK SA PATRIJARHOM NAKON OBRAĆANJA: Zajednički smo izrazili nadu da ćemo kao država i narod imati snage da odolimo svim pritiscima (FOTO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se danas građanima povodom pregovora vođenih u Briselu, a nakon sastanka sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije.

Sastanak sa predstavnicima Srba na KiM - Srpske liste, institucija, čelnicima opština, načelnicima okruga, održan je u Palati "Srbija". Predsednik Vučić preneo je Srbima sa KiM tok i rezultate poslednje runde dijaloga na najvišem nivou održane u četvrtak u Briselu.

Sastanku u Palati Srbija >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prisustvovali su premijerka Ana Brnabić, ministar finansija Siniša Mali, direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, predsednik Srpske liste Goran Rakić, potpredsednici Srpske liste Igor Simić, Dalibor Jevtić, Milan Radoičić gradonačelnici sa severa KiM, predstavnici institucija.

Predsednik Vučić se nakon današnjeg obraćanja oglasio i na Instagramu. Odmah posle istorijskog obraćanja predsednik se sastao i sa poglavarom SPC, patrijarhom Porfirijem.

- Razgovarao sam danas sa Njegovom svetošću patrijarhom srpskim gospodinom Porfrijem i Njegovim preosveštenstvom episkopom bačkim Irinejem i upoznao ih o toku razgovora koje sam imao u Briselu. Zajednički smo izrazili nadu da ćemo kao država i narod imati snage da odolimo svim pritiscima, sačuvamo srpsko ime i prezime na Kosovu i Metohiji, kao i srpsku državnost - stoji u objavi na Instagram nalogu "buducnostsrbijeav".

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.