POZNATO KO ĆE BITI NOVI KOMANDANT KFOR-a! Iz iste zemlje šalju dodatne snage na Kosovo, biće ih mnogo!

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jul.2023, 19:27

POZNATO KO ĆE BITI NOVI KOMANDANT KFOR-a! Iz iste zemlje šalju dodatne snage na Kosovo, biće ih mnogo!

Sila koja ima značajan politički i ekonomski uticaj na prostoru Zapadnog Balkana

Ministar odbrane Miloš Vučević potvrdio je danas da će od jeseni novi komandant KFOR biti turski general i podsetio da će to biti prvi put da vojni zvaničnik Turske komanduje mirovnom misijom NATO.

Prema zvaničnim podacima NATO, od ukupno 4.511 vojnika KFOR, 780 je iz Turske, dok je iz Sjedinjenih Američkih Država raspoređeno 679 vojnika, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << što znači da Turska pojačava svoje prisustvo u južnoj srpskoj pokrajini, prenosi RTS.

Procene najavljuju da bi do kraja godine broj pripadnika turskog kontingenta u snagama KFOR mogao da dostigne 1.000.

- Prvi put komandant KFOR-a biće iz Turske - rekao je ministar odbrane Miloš Vučević i naglasio da Srbiji ne odgovara nikakav sukob sa Turskom, jer to nije naš nacionalni interes. Prema njegovim rečima, Srbija i Turska na potpuno različite načine gledaju na pitanje KiM.

- Turska je velika država, sila koja ima značajan politički ekonomski uticaj na prostoru Zapadnog Balkana i mi moramo da gledamo da imamo što bolje odnose sa Turskom. Interesantno je da se njihova vojna kasarna u Prizrenu zove po sultanu Muratu, što je snažna asocijacija za sve nas na ovim prostorima - rekao je Vučević.

Potvrdio je da je ministarstvo odbrane Srbije uputilo protestnu notu ambasadoru Turske zbog poslednjih dešavanja na Kosovu i Metohiji.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   NATO

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučević potvrdio da će novi komandant KFOR biti turski general

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 17.Jul.2023

BEOGRAD – Ministar odbrane Miloš Vučević potvrdio je danas da će od jeseni novi komandant KFOR biti turski general i podsetio da će to biti prvi put da vojni zvaničnik Turske komanduje mirovnom misijom NATO. Prema zvaničnim podacima NATO, od ukupno 4.511 vojnika KFOR, 780 je iz Turske, dok je...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.