Zbog Zemanovih izjava u Beogradu, Priština odustala od samita u Pragu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Sep.2019, 14:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog Zemanovih izjava u Beogradu, Priština odustala od samita u Pragu!

Predstavnici Prištine otkazali su planirano učešće na samitu Višegradske grupe i Zapadnog Balkana u Pragu!

Naime, to je usledilo zbog najave češkog predsednika da će uskoro u svojoj zemlji pokrenuti pitanje mogućnosti povlačenja priznanja nezavisnosti Kosova, javila je agencija ČTK, pozivajući se na neimenovane diplomatske izvore.

Ti izvori su naveli da za sada nije potvrđen dolazak nijednog gosta za sutrašnji sastanak premijera u Pragu.

Ipak, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i dalje se razgovara o tome da predstavnici Prištine budu prisutni bar na nekom nivou, prenosi Radio Prag.

Predsednik Češke Miloš Zeman najavio je danas u Beogradu da će za mesec dana, na sastanku ustavnih vlasti u Pragu, postaviti pitanje da li je moguće povući priznanje nezavisnosti Kosova.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Priština ljuta zbog Zemanove izjave

Izvor: RTS, 11.Sep.2019

. Predstavnici Prištine otkazali su planirano učešće na samitu Višegradske grupe i Zapadnog Balkana u Pragu zbog najave češkog predsednika da će uskoro u svojoj zemlji pokrenuti pitanje mogućnosti povlačenja priznanja nezavisnosti Kosova, javila je agencija CCTK, pozivajuči se na neimenovane...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.