POBEDA SRBIJE - ALJBIN KURTI NEMA KUD! Kandidat za tzv. premijera doneo ODLUKU koja se neće svideti Albancima!

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Dec.2019, 10:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POBEDA SRBIJE - ALJBIN KURTI NEMA KUD! Kandidat za tzv. premijera doneo ODLUKU koja se neće svideti Albancima!

Lider Pokreta Samoopredeljenje i kandidat za tzv. kosovskog premijera Aljbin Kurti izjavio je da će se sastati s predstavnicima Srpske liste i razgovarati s njima o ispunjenju ustavne obaveze - davanju ministarstva pripadniku srpske zajednice.

Kako prenosi Kosovo onlajn, Kurti je objasnio da će se s predstavnicima najjače stranke kosovskih Srba, za koju kaže da je "produžena ruka Beograda", sastati s obzirom na to da nema drugih predstavnika srpske manjine u kosovskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << skupštini osim Srpske liste.

- Do dana potvrđivanja izbornih rezultata nadali smo se da će možda drugi srpski poslanik koji nije sa Srpske liste uspeti, ali je potvrđivanje pokazalo da to nije moguće - rekao je Kurti i dodao da njegov problem sa Srpskom listom nije zato što je srpska.

On tvrdi da ne želi da ekskomunicira Srpsku listu i najavljuje da će po pitanju srpskog ministra poštovati Ustav, ali dodaje da nema obavezu da vlada u političkoj koaliciji sa Srpskom listom.

Srpska lista je na vanrednim kosovskim izborima osvojila svih deset poslaničkih mesta koja su u skupštini rezervisana za srpsku zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.