Kurti: Sastaću se sa Srpskom listom

Izvor: RTS, 16.Dec.2019, 23:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kurti: Sastaću se sa Srpskom listom

Lider Pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti, izjavio je da će se sastati sa predstavnicima Srpske liste i razgovarati sa njima o ispunjenju ustavne obaveze – davanju ministarstva Srbima.
Kurti kaže da će se, s obzirom da nema druge srpske manjine u kosovskom parlamentu osim Srpske liste, sastati i sa strankom koju "naziva produženom rukom Beograda", prenosi Kosovo onlajn pisanje Gazete ekspres.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
"Do dana potvrđivanja izbornih rezultata nadali smo se da će možda drugi srpski poslanik koji nije sa Srpske liste uspeti. Moj problem sa Srpskom listom nije zato što je srpska. Na kraju je potvrđivanje pokazalo da to nije moguće", rekao je Kurti.
Kandidat za kosovskog premijera navodi da će se sastati sa Srpskom listom, i "postupati onako kako Ustav Kosova predviđa imenovanje ministra iz redova srpske zajednice".
"Ne želim ekskomunicirati Srpsku listu, već želim da se sastanem sa njima i razmotrimo ovo pitanje i još jednom naglasim da ću poštovati Ustav u ovom pitanju. Čak i po tom pitanju, ali ne mešajmo ustavnu obavezu sa političkom koalicijom. Mi nemamo obavezu da vladamo u političkoj koaliciji sa Srpskom listom", rekao je Kurti.
Srpska lista, na vanrednim izborima, osvojila je svih deset poslaničkih mesta koja su u kosovskom parlamentu rezervisana za srpsku zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kurti: Sastaću se sa Srpskom listom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Dec.2019

Lider Pokreta Samoopredeljenje i kandidat za kosovskog premijera Aljbin Kurti izjavio je danas da će se sastati s predstavnicima Srpske liste i razgovarati s njima o ispunjenju ustavne obaveze - davanju ministarstva pripadniku srpske zajednice...Kako prenosi Kosovo onlajn, Kurti je objasnio da će se...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Kurti okrenuo ploču: Razgovaraću sa Srpskom listom o ministarskim mestima

Izvor: Večernje novosti, 17.Dec.2019, 01:06

Lider Samoopredeljenja kaže da će se sastati i sa strankom koju smatra produženom rukom Beograda LIDER Pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti, izjavio je da će se sastati sa predstavnicima Srpske liste i razgovarati sa njima o ispunjenju ustavne obaveze - davanju ministarstva...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.