PLAČ VLASTI TZV. KOSOVA: Čak ni saveznici u SB nisu stali na našu stranu

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Feb.2024, 12:01

PLAČ VLASTI TZV. KOSOVA: "Čak ni saveznici u SB nisu stali na našu stranu"

Oglasili se iz Prištine

Poslanik Demokratskog saveza tzv. Kosova Kujtim Šalјa ocenio je da na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija čak ni saveznici nisu dali za pravo tzv. Kosovu zbog odluke Centralne banke o zabrani dinara, preneo je Front onlajn.

- Sednica na kojoj niko nije dao pravo tzv. Kosovu, uklјučujući sve saveznike - rekao je Šalja.

On je rekao da činjenica da se na toj sednici SB Aljbin Kurti našao licem u lice sa >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Aleksandrom Vučićem nije imala nikakav uticaj.

- Konfrontacija premijera tzv. Kosova i predsednika Srbije, u formatu u kojem funkcioniše i odlučuje SB UN, nema nikakvog uticaja - izjavio je Šalјa.

Premijer tzv. Kosova Alјbin Kurti je na skupu u UN branio odluku CBK-a, kojom je predviđeno da samo evro bude valuta za plaćanja, zabranjujući upotrebu dinara.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ovu odluku je opisao kao „napad“ na srpsko stanovništvo na tzv. Kosovu.

Uredba CBK-a, koja predviđa da je evro jedina valuta koja se može koristiti za gotovinska plaćanja u celoj zemlјi, stupila je na snagu 1. februara, uprkos međunarodnim pritiscima.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.