PATRIJARH PORFIRIJE U DEČANIMA: Ne brani se ni mir, ni sloga, ni ljubav, ni Kosovo na Jutjubu i Tviteru

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Jan.2024, 18:01

PATRIJARH PORFIRIJE U DEČANIMA: "Ne brani se ni mir, ni sloga, ni ljubav, ni Kosovo na Jutjubu i Tviteru"

Posle svečanog dočeka od strane monaškog bratstva i igumana Save, svetejši patrijarh se poklonio moštima Svetog kralja Stefana Dečanskog.

Njegova svetost patrijarh srpski g. Porfirije stigao je 5. januara 2024. godine u prepodnevnim časovima u manastir Visoki Dečani.

Obraćajući se prisutnima, patrijarh Porfirije je istakao:

– Jedinstvo, mir i sloga rađaju se susretom. Zato je važno da dolazite ovde, da se vidite sa ljudima koji žive ovde, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da čujete njihove nedoumice i dileme, kao i da oni čuju vaše. U tom slušanju sigurno će se roditi nešto vredno. Ponavljam još jedanput, najvažnije je znati da se razumevanje, sloga i mir ne mogu postići nemirom. Kada investirate u nemir, onda žanjete nemir, a kada investirate u mir, mir kao dar od Boga, kao duhovni mir, onda je Bog taj koji u naše ime žanje mir. Zapamtite, ne brani se ni mir, ni sloga, ni ljubav, ni Kosovo na Jutjubu i Tviteru, nego dođi i vidi, ponesi deo krsta i deo muke, podeli ono dobro što imaš dobro, neka ti rame bude spremno da se nasloni neka glava koja je umorna, a onda će kad zatreba i tebi i bilo kome drugom Bog učiniti da i mi imamo i mir i ljubav.

(Srbija Danas/Novosti)
Pogledaj vesti o: Sveti Sava

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.