PACOLI TVRDI: Ova država donela odluku da prizna tzv. kosovske pasoše?!

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Mar.2023, 18:53

PACOLI TVRDI: Ova država donela odluku da prizna tzv. kosovske pasoše?!

Kako kaže, to je istorijski trenutak

Kenija je odlučila da prizna kosovske pasoše i ozvaniči početak saradnje sa takozvanim Kosovom u svim oblastima od zajedničkog interesa, izjavio je lider Alijanse za novo Kosovo (AKR) Bedžet Pacoli.

- Danas sam posetio predsednika Republike Kenije, mog prijatelja Vilijama Ruta, u Najrobiju da mu se zahvalim na prijateljstvu tokom godina - napisao je Pacoli na Fejsbuku.

Prema njegovim rečima, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Rut ga je tokom sastanka obavestio da je doneo odluku kojom je Republika Kenija ozvaničila početak saradnje sa Prištinom u svim oblastima od zajedničkog interesa.  Priznavanje pasoša je prvi korak konkretizacije, ocenio je Pacoli i dodao da je to, kako je utvrdio, istorijski trenutak za diplomatske odnose takozvanog Kosova sa Kenijom.

Pacoli je na Fejsbuku objavio i pismo koje mu je poslao predsednik Kenije. Kenija je krajem januara potvrdila svoj stav da neće priznati samoproglašenu nezavisnost Kosova. U dopisu koji je stigao u Ministarstvo spoljnih poslova Srbije, kao odgovor na čestitiku povodom Dana nezavisnosti Kenije, stoji da ta zemlja poštuje suverenitet i teritorijalni integritet Srbije i da ostaje posvećena principima međunarodnog prava.

- Kenija ostaje posvećena principima suvereniteta i teritorijalnog integriteta vaše zemlje i podržava mirno rešenje u skladu sa međunarodnim pravom i zato ostajemo na istoj poziciji kada je reč o Kosovu - navodi se u dopisu upućenom ministru spoljnih poslova Srbije Ivici Dačiću.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.