Ozbiljno da utiče na ekonomiju Srbije jer su tu preduzeća od strateškog značaja

Izvor: Beta Video, 05.Maj.2015, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ozbiljno da utiče na ekonomiju Srbije jer su tu preduzeća od strateškog značaja

BEOGRAD - Ministar privrede Srbije Željko Sertić je novinarima u Privrednoj komori Srbije rekao da je u današnjim razgovorima sa predstavnicima MMF izneo predlog da se za godinu ili dve produži rok zaštite od poverilaca za preduzeća od strateškog značaja za Srbiju. ``Na početku procesa imali smo 144 preduzeća pod zaštitom, od toga je 40 preduzeća u stečajnom postupku, sedam je na Kosovu i biće rešavani posebnim postupkom, a od preostalih 97 razgovaramo sa MMF i Svetskom bankom da za manji broj preduzeća napravimo produženu zaštitu jer 31. maja, kada padne zaštita, ta preduzeća mogu da odu direktno u likvidaciju``, rekao je Sertić. (CH2)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv


Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta Video...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šta je Sertić tražio od MMF?

Izvor: Vesti-online.com, 05.Maj.2015

Vlada Srbije zatražila je od Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) produženje zaštite od poverilaca za 25 preduzeća u restrukturisanju, izjavio je ministar privrede Srbije Željko Sertić. Istakao je da je u razgovorima sa predstavnicima MMF izneo taj predlog da se za godinu ili dve produži rok zaštite...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta Video. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta Video. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.