“Ovo je Kosovo, ovo nije Srbija, odlepljujte plakate da vas ne pobijem”: Jablanović pretio pištoljem Srbima u Leposaviću, pa uhapšen

Izvor: Telegraf.rs, 04.Jun.2017, 23:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Ovo je Kosovo, ovo nije Srbija, odlepljujte plakate da vas ne pobijem”: Jablanović pretio pištoljem Srbima u Leposaviću, pa uhapšen

Predsednik Srpske liste Slavko Simić izjavio je večeras da je Aleksandar Jablanović, lider Partije kosovskih Srba, uhapšen nakon što je u Leposaviću pretio repetiranim pištoljem aktivistiam SL jer lepe plakate stranke.

- Jablanović je uperio pištolj u našeg aktivistu i počeo da viče: ''Ovo je Kosovo, ovo nije Srbija, odlepljujte plakate da vas ne pobijem" izjavio je Simić za Tanjug.

Kako je rekao, naišla je interventna jedinica policije koja je pokušala >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << da uhapsi Jablanovića, koji je počeo da beži, ali je potom ipak uhapšen.

- Prema našim informacijama, ipak je savladan, uhapšen i oduzet mu je pištolj. Očekujemo da policija odredi pritvor Jablanoviću - rekao je Simić.

Navodeći da je svojim postupkom Jablanović pokazao koliko je srbomrzac, Simić kaže da u ovom trenutku revoltirani aktivisti Srpske liste protestuju ispred zgrade policijske stanice.

Foto: Tanjug/Kancelarija za KiM

Ovim povodom oglasila se i Kancelarija za KiM, koja je najoštrije osudila napad lidera Partije kosovskih Srba Aleksandra Jablanovića na aktiviste Srpske liste u Leposaviću, nazivajući ga siledžijskim.

Kancelarija je apelovala na sve građane Srbije na KiM da ne nasedaju na provokacije političara koje je Priština kandidovala kako bi uneli pometnju među srpski narod u našoj južnoj pokrajini.

- U paničnom strahu da će se na predstojećim vanrednim parlamentarnim izborima na Kosovu i Metohiji njegova karijera završiti debaklom, Jablanović je pribegao metodama zbog kojih su on i ostali članovi njegove porodice i stekli imidž incidentnih i kriminogenih ljudi - navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM, dostavljenom Tanjugu.

Foto: Tanjug/Kancelarija za KiM

U saopštenju se navodi da Jablanović "očito zna da će njegov politički flert sa albanskim partijama birači kazniti na izborima, i sada, kada više nema šta da izgubi, nastoji da delegitimizuje izborni proces".

- Onaj ko poteže oružje na svoje sunarodnike samo zato što su prozreli kakva je njegova uloga na predstojećim izborima, legitimiše se kao šegrt terorističke OVK, i zaslužuje ne samo da krivično odgovara, već i da odgovara pred sudom istorije, koji je stroži od bilo koje pravosudne institucije - ističe se u saopštenju.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju još jednom upućuje nedvosmislenu podršku Srpskoj listi i njenim nastojanjima da građani u našoj južnoj pokrajini dobiju političke predstavnike kakve zaslužuju, koji će svoj narod braniti od onih koji mu prete nasiljem, dodaje se u saopštenju.

(Telegraf.rs / Tanjug)


Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Simić: Priština stoji iza klana Jablanović

Izvor: RTS, 05.Jun.2017, 16:35

Predsednik Srpske liste Slavko Simić izjavio je da nema sumnje da je Priština pokušala da izazove tenzije uoči izbora na Kosovu i Metohiji, i da je upravo to uloga nekih tobože srpskih političara koje su kandidovale albanske stranke kako bi ih zloupotrebile za sopstvene interese. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.