Izbori na severu KiM: Izašlo 0,029 upisanih srpskih birača; Nižu se reakcije FOTO

Izvor: B92, 23.Apr.2023, 08:08

Izbori na severu KiM: Izašlo 0,029 upisanih srpskih birača; Nižu se reakcije FOTO

Na severu Kosova održani su lokalni izbori koje su Srbi bojkotovali.

Srbi su bojkotovali izbore zbog neispunjavanja zahteva o hitnom formiranju ZSO i povlačenju specijalnih jedinica policije.

U četiri opštine na severu Kosova i Metohije održani su vanredni izbori za gradonačelnike Severne Mitrovice, Zvečana, Leposavića i Zubinog Potoka.

Od deset kandidata, koliko je prijavljenih za gradonačelnike, samo jedan je bio iz srpske zajednice, a reč je o >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Slađani Pantović, kandidatkinji za predsednicu opštine Zvečan.

Srpska lista je još ranije pozvala narod na severu Kosova da bojkotuje izbore, koje, kako su naveli u saopštenju, organizuje Aljbin Kurti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

TAKOZVANI IZBORI U TAKOZVANOJ "DRŽAVI": Sablasno prazne ulice na severu KiM, prisutna samo Kurtijeva policija i KFOR

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Apr.2023

Na severu Kosova u sedam časova otvoreni su glasački kontejneri za lokalne izbore na severu Kosova, koje bojkotuju Srbi zbog neispunjavanja zahteva o hitnom formiranju ZSO i povlačenju specijalnih jedinica policije...Ulice su kako javljaju reporteri sablasno prazne, a osim policajaca koji se nalaze...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.