Izvor: JUGpress.com, 05.Jan.2024, 12:42

“Otadžbina” podržava inicvijativu SNV KIM za hapšenje Vučića, Brnabić i Petkovića

KOSOVSKA MITROVICA

Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ daje punu podršku inicijativi Srpskog nacionalnog

veća Kosova i Metohije da Visoki savet javnog tužilaštva pribegne hapšenju Aleksandra Vučića, Ane Brnabić i Petra Petkovića zbog krivičnog dela nacionalne veleizdaje, saopšteno je danas.

“Navedena trojka je mimo važećeg Ustava Republike Srbije omogućila kretanje separatističkih vozila

samoproglašene republike >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Kosovo kao i posledičnim priznanjem dokumenata ove paradržavne tvorevine kao što su vozačke i saobraćajne dozvole, lične karate i pasoše.

Ovo je inače samo vrh ledenog brega tokom dugogodišnje vladavine kada su isti zbog golog opstanka na vlasti trgovali južnom srpskom pokrajinom demontirajući institucije srpske države na ovom prostoru. Pomenuti visoki državni zvaničnici su ovo odradili u cilju sprovođenja Francusko-nemačkog predloga koji je inače predsednik Srbije prihvatio a koji je takođe suprotan važećem Ustavu Republike Srbije.

Istini za volju mora se priznati da je neposredno posle održanih pokradenih izbora sam predsednik Srbije

izjavio da boljeg, kooperativnijeg i fleksibilnijeg pregovarača Zapad od njega ne može da ima.

Prevedeno na narodni jezik znači da većeg izdajnika od njega u Srbiji nema.

Takođe postoji opravdana sumnja da je ova njegova trgovina sa južnom srpskom pokrajinom možda skopčana i sa sticanjem finansijske dobiti. Što je pre svega zadatak tužilaštva da to utvrdi ili opovrgne.

Odnosi predsednika Srbije sa vladom Aljbina Kurtija su u najmanju ruku čudni i neobični. Za javnost oni su

politički protivnici a u suštini sve ono što je Aljbin Kurti tražio od Aleksandra Vučića on je to i dobio. I to

ne samo registarske tablice nego i predaju elektro-energetskog sistema koji je imovina građana Srbije vredna nekoliko stotina miliona dolara. Predsednik Srbije i njegova „Srpska lista“ su svojim glasovima omogućili izbor i Vjose Osmani za predsednika Kosova. Ista je tj. „Srpska lista“ omogućila donošenje više od četrdest zakona u skupštini samoproglašene republike Kosovo koji su listom na štetu države Srbije. O tome javno govori visoki funkcioner „Srpske liste“ Slavko Simić u izjavi za kanal Sedam albanske televizije iz Prištine. „Srpska lista“ je glasala za eksproprijaciju zemljišta od Srba da bi se izgradle kasarne ROSU policije na severu Kosova i Metohije.

Na zahtev Aleksandra Vučića Aljbin Kurti mu je dao više od 200 autobusa da bi odveo Srbe sa severa KiM na njegov kontramiting u Beogradu. Predsednik samoproglašene republike Kosovo odlazak Srba sa severa KiM je iskoristio da zauzme opštine na ovoj teritoriji. Ovi dogovoreni ustupci Aljbinu Kurtiju od strane ove

„državničke“ trojke istom je omogućilo visok rejting među albanskim stanovništvom na Kosovu i Metohiji bez ozbizra na tešku ekonomsku situaciju koja vlada južnom srpskom pokrajinom.

Pa i sami događaji u Banjskoj koji su se završili srpskim vojnim debaklom nisu mogli da prođu bez znanja

predsednika Srbije. Ovaj poraz je u suštini predstavio Srbe kao agresore a Albance kao žrtve što je posmatrajući stvari na terenu sasvim suprotno. Srbi su žrtve a Albanci zločinci. Čudi samo kako vojni vrh nije sprečio predsednika Srbije da uđe u ovu avanturu odrađenu na neprofesionalan, nepripremljen i diletanski način jer šteti ugledu države Srbije. Trojica mladih Srba ovu bezumnu akciju platilo je svojim životima.

Svi ovi navodi jasno govore da je učinjeno krivično delo nacionalne veleizdaje pa je stoga javno tužilaštvo

dužno da postupi po svojim ovlašćenjima. Istovremeno Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ poziva sve patriotske i rodoljubive organizacije kojima je stalo do KiM u sastavu Republike Srbije da se pridruže ovoj inicijativi da bi javno tužilaštvo pribeglo meri hapšenja Aleksandra Vučića, Ane Brnabić i Petra Petkovića, navodi se u saopštenju Narodnog pokreta Srba sa Kosova i Metohije

„Otadžbina“. (kraj) saopštenje/LJS

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.