Izvor: JUGpress.com, 22.Apr.2023, 11:01

Otadžbina: Vlast obmanjuje, teško da može da vrati na predbriselski stadijum stanje na KIM

KOSOVSKA MITROVICA

Izjava ministra spoljnih poslova Srbije da će iz razloga što se ne formira ZSO stanje vratiti na

predbriselski stadijum je još jedna u nizu prevara i obmana aktuelnog režima, saopštio je Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“.

“Vratiti na staro teško da će moći. Beograd je predao poseban telefonski broj Prištini. A takođe i

dozvolio, zato što po instrukciji Aleksandra Vučića Divac nije glasao protiv učešća >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Kosova u Međunarodnom olimipijskom komitetu, da samoproglašena država postane članica svih međunarodnih sportskih organizacija. Isti režim je utvrdio tzv. integrisanu granicu između južne srpske pokrajine i centralne Srbije, što se opet teško vraća na prvobitno stanje. Jednostavno kazano, Beograd tj. režim Aleksandra Vučića demontirao je institucije srpske države u južnoj srpskoj pokrajini a da zauzvrat ništa nije dobio.

U političkom smislu možda je i dobio, tako što je Zapad instalirao naprednjačku-socijalističku vlast koja

je zauzvrtat pristala da integriše sever KiM pod separatističku režim. Do tada je sever Kosova i Metohije

funkcionisao odvojeno i politički i administrativno nezavisno u odnosu na ostali deo pokrajine. Iz tog razloga i samoproglašena republika Kosovo nije mogla da kontroliše celokupnu teritoriju što im je otežavalo i prijem u razne međunarodne institucije i organizacije.

Danas slušamo cviljenje, cmizdrenje, kuknjavu, zapomaganje glavih promotera nezavisnog Kosova Aleksandra Vučića i Ivice Dačića nad nekakvim obećanjima koja su dobili od strane Zapada a koja nisu ispunjena.

U nedelju su im lokalni izbori na severu KiM preko kojih će Albanci zbog katastrofalne državne i nacionalne politike predsednika Srbije preuzeti ove opštine na severu Kosova i Metohije. Uz već prisutnu ROSU policiju, francusko-nemački predlog i Albanci na čelu severnih opština su politička tekovina Aleksandra Vučića.

A setimo se samo da su trećeg novembra 2013. godine Srbi u severnoj Kosovskoj Mitrovici bojkotvali lokalne separatisitčke izbore tražeći da umesto njih Skupština Srbije, što je po Ustavu obavezna, raspiše srpske lokalne izbore. Kada se već na kraju dana pokazalo da je bojkot uspeo Aleksandar Vučić je preko svojih kriminalnih struktura pod fantomkama ubacio ljude koji su porazbijali biračke kutije. Ovo je uradio da bi prikrio svoj politički neuspeh.

U isto vreme je od komandanta južnog krila NATO pakata, kakve sramote, tražio da upadne na sever KiM da bi disciplinovao neposlušne Srbe. Takva je nacionalna i državna politika bosanskog rajetina iz Čipulića kod Bugojna po imenu Aleksandar Vučić.

Kasnije je isti recept sa fantomkama predsednik Srbije primenjivoa kod Savamale pa i

na drugim problematičnim mestima za opstanak njegove vlasti.

Danas opet prisustvujemo praznom srbovanju ili srbovanju u leru predsednika Srbije. I izuzev patriotskih

fraza od ovog suverena Srbi na KiM ne mogu da očekuju nikakvu političku borbu. Razlog je taj što za razliku od Slobodana Miloševića, Vojislava Koštunice i Borisa Tadića sadašnjih predsednik Srbije ima uočljiv deficit testosterona. Za Kosovo i Metohiju ili se borite ili se ne borite. Ispisivanjem parola, grafita, u smislu došli ste u ZSO, predaja nije opcija, KM registracija ostaje su samo gole političke floskule.

Da bi preduzeo ozbiljne političke korake predsednik Srbije kao i država Srbija mora pod hitno da odradi

sledeće stvari:

Da uvede meru reciprociteta da ako srpske registarske tablice ne budu prisutne na KiM, ne mogu ni

separatističke da se kreću kroz ostatak Srbije. Nikakvo pisanje EU ne rešava problem. Problem rešava odvažnost i

hrabrost aktuelnog režima koji je očigleno nema.Već u ponedeljak predsednik Skupštine Srbije mora da raspiše lokalne izbore za četiri opštine na

severu KiM, kao odgovor na lokalne izbore koje organizuje Priština.Odluku Vlade Srbije od 06.12.2012 o itegrisanomo upravljanju granicama koju je potpisao ondašnji

predsednik vlade Ivica Dačić Skupština Srbije mora da poništi i da se režim na administrativnim prelazima

vrati na staro.Mora da se suspenduju uredbe Vlade Srbije o dislokaciji srpskih sudova na Kosovu i Metohiji kao i uredba o organizaciji MUP-a Republike Srbije na KiM.Mora da se stavi van snage i odluka o gašenju tzv. Civilne zaštite na severu Kosova i Meothije.

Sve ove političke odluke su doprinele da režim Aleksandra Vučića i Ivice Dačića kompromituju

bezbednost Srba na severu Kosova i Metohije i dovedu ROSU policiju u ove četiri srpske opštine.

Normalno je da bi se svaka ozbiljna politička vlast kojoj je stalo do celovitosti svoje države ovako ophodila i ponašala ali ne i marionetska kakva je vlast Aleksandra Vučića i Ivice Dačića koji su tu dovedeni da bi trgovali sopstvenom državnom teritorijom. Za utehu je da nismo u Srbiji svi gubitnici, politički prvaci na čelu Srbije su danas među najbogatijima u Evropi. To je klasičan primer kako se prodaju nacionalni i državni interesi zarad ličnog bogaćenja, navodi u saopštenju Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije. (kraj) NP/LJSI ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.