Otac uhapšenog Srbina iz Prizrena: Kada su mu kosovski policajci videli jaknu sa četiri S, odmah su mu je strgli!

Izvor: Telegraf.rs, 19.Jan.2017, 11:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otac uhapšenog Srbina iz Prizrena: Kada su mu kosovski policajci videli jaknu sa četiri S, odmah su mu je strgli!

Branislav Gligorijević (65) iz sela Novaka kod Prizrena, rekao je da je hapšenje njegovog sina politička stvar.

Srbiju je uzdrmao pre tri dana slučaj hapšenja Branimira (32) iz Prizrena, koji je nosio jaknu sa četiri slova S. Preti mu kazna od godinu zatvora.

- Hapšenje mog sina je politička star. Nije to zbog jakne koju je obukao zbog hladnoće, već je povezano sa hapšenjem Haradinaja, s vozom koji nije uspeo da uđe na Kosovo, ali i s mostom na Ibru. On >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << je kolateralna šteta svih dešavanja poslednjih dana i godina na Kosmetu - rekao je Branislav.

- Time što je obukao maskirnu ili uniformu Vojske Srbije, Branimir nije želeo nikoga da provocira, već da sebe zaštiti od hladnoće. Moj sin nije ni zločinac ni mafijaš, ali je kosovskoj policiji zasmetalo srpsko obeležje na jakni, a ne smetaju im toliko zastave stranih zemalja okačene svuda po Kosovu - govori mladićev otac. - Čim su prišli, policajci su mu strgli jaknu i ostavili ga u kombinezonu na toj hladnoći, kao da je počinio ne znam kakav zločin!

- Moj sin je s decom otišao prethodno do Prizrena, da bi kod svastike koja radi u Bogosloviji ostavio decu, a potom nastavio ka Arhangelima da pomogne ocu Mihajlu, koji boravi sam u svetinji - svedoči mladićev, otac uveren da je kosovska policija još od Prizrena pratila njegov auto valjevskih registarskih tablica, odnosno da je njegovo hapšenje bilo pripremljeno.

Foto: Facebook/Gligorijevic Branimir

Dok objašnjava da nošenje maskirne odeće nije neouobičajeno i među Albancima, stariji Gligorijević kaže i da ni srpske registarske tablice nisu neuobičajene u Prizrenu.

(Telegraf.rs / Večernje novosti)


Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

OTAC UHAPŠENOG SRBINA U PRIZRENU: Srpsko obeležje im kao krivično delo!

Izvor: Večernje novosti, 19.Jan.2017

Otac Branimira Gligorijevića (32) iz sela Novake u Metohiji, uhapšenog u blizini Prizrena, govori za "Novosti". Oblačenjem maskirne ili uniforme Vojske Srbije želeo samo da se zaštiti od hladnoće HAPŠENjE mog sina je politička star. Nije to zbog jakne koju je obukao zbog...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.