OTAC UHAPŠENOG SRBINA U PRIZRENU: Srpsko obeležje im kao krivično delo!

D. ZEČEVIĆ

19. 01. 2017. u 09:15

Otac Branimira Gligorijevića (32) iz sela Novake u Metohiji, uhapšenog u blizini Prizrena, govori za "Novosti". Oblačenjem maskirne ili uniforme Vojske Srbije želeo samo da se zaštiti od hladnoće

ОТАЦ УХАПШЕНОГ СРБИНА У ПРИЗРЕНУ: Српско обележје им као кривично дело!

HAPŠENjE mog sina je politička star. Nije to zbog jakne koju je obukao zbog hladnoće, već je povezano sa hapšenjem Haradinaja, s vozom koji nije uspeo da uđe na Kosovo, ali i s mostom na Ibru. On je kolateralna šteta svih dešavanja poslednjih dana i godina na Kosmetu.

Ovako Branislav Gligorijević (65), iz sela Novaka kod Prizrena, tumači zašto je kosovska policija u ponedeljak uhapsila njegovog sina Branimira (32), kojem je dan kasnije određen jednomesečni pritvor.

- Time što je obukao maskirnu ili uniformu Vojske Srbije, Branimir nije želeo nikoga da provocira, već da sebe zaštiti od hladnoće. Moj sin nije ni zločinac ni mafijaš, ali je kosovskoj policiji zasmetalo srpsko obeležje na jakni, a ne smetaju im toliko zastave stranih zemalja okačene svuda po Kosovu - govori mladićev otac. - Čim su prišli, policajci su mu strgli jaknu i ostavili ga u kombinezonu na toj hladnoći, kao da je počinio ne znam kakav zločin!

Po rečima advokata Živojina Jokanovića, Gligorijevića terete za lažno predstavljanje, a zaprećena kazna za delo koje mu se stavlja na teret može biti maksimalno godinu dana zatvora ili novčana kazna.

Branimirov otac kaže da njegov sin nije uhapšen u centru Prizrena, kako je prvobitno javljeno, već ispred Manastira Svetih Arhangela, nekoliko kilometara od grada, gde je s još jednim prijateljem pomagao u pretovaru drva.

- Moj sin je s decom otišao prethodno do Prizrena, da bi kod svastike koja radi u Bogosloviji ostavio decu, a potom nastavio ka Arhangelima da pomogne ocu Mihajlu, koji boravi sam u svetinji - svedoči mladićev, otac uveren da je kosovska policija još od Prizrena pratila njegov auto valjevskih registarskih tablica, odnosno da je njegovo hapšenje bilo pripremljeno.

Dok objašnjava da nošenje maskirne odeće nije neouobičajeno i među Albancima, stariji Gligorijević kaže i da ni srpske registarske tablice nisu neuobičajene u Prizrenu. Zato veruje da su njegovog sina uhapsili da bi uplašili i obeshrabrili malobrojne Srbe u Prizrenu, odnosno da, kako kaže, pokažu svoju moć i snagu. On se nada da će Apelacioni sud ipak uvažiti žalbu, i da će se Branimir za nekoliko dana pridružiti porodici:

- U suprotnom, žalićemo se i višim sudskim istancama, ali i čitavoj međunarodnoj zajednici, koja će, nadam se, konačno uvideti kakvoj su torturi izloženi Srbi na Kosmetu.

* OGORČENjE Branislav Gligorijević, Branimirov otac, veruje da se bolje živelo pod Turcima


JEDINA DECA U SELU

UHAPŠENI Branimir Gligorijević (32) zaposlen je u Domu zdravlja u Orahovcu, a sa suprugom Milicom i decom Matejom (4) i Darijom (2) živi u selu Novake, udaljenom petnaestak kilometara od Prizrena u domaćinstvu sa ocem Branislavom i majkom Milenom.

- Moj sin i snaha jedina su porodica s malom decom u selu, među nas tridesetak starijih meštana nad kojima Albanci vrše svakodnevno ugnjetavanje. Naše selo datira od 1470. godine i mislim da su naši preci živeli bolje i pod Turcima - kaže Branislav Gligorijević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

Boris

19.01.2017. 09:32

Drzava mora da uzvrati istom merom.Svakog pripadnika divljeg teroristickog plemena trgovaca organima koji se vraca kuci iz inostranstva treba uhapsuti i oduzeti kola i sve dragocenosti cim udje Srbiju.Tim parama pomagati jadni Srpski narod koji zivi sa ovin zlom na Kosovu.

Кипераш

19.01.2017. 13:29

@Boris - Борисе, тако мислиш ти и ЈА и још по неко, али другачије мисли АВ и ови око њега!

Бог се јави

19.01.2017. 09:37

апартхејд под патронатом САД, тј од пријатеља српског премијера...какви ли су његови непријатељи, Боже драги...

Стефан Зоран

19.01.2017. 10:20

Бранислав је у праву. За време турске окупације (осим у првим периодима) и хришћанска и муслиманска српска раја живела је боље и било је много више Срба него данас. Док нису Турци почели да насељавају арнауте са Проклетија... И док Тито није 1945. забранио повратак Србима прогнаним у погромима за време италијанске окупације. А англосаксонске окупационе снаге, ушавши преваром на КиМ, под маском УН, завршавају вековни процес брисања трагова Срба на КиМ.

Steva

19.01.2017. 10:50

Opet apel moj i protest, izmedju ostalog i na novinare. Zar ovo nije vest koja treba da dodje i do Mogerinijeve i do drugih zapadnih mocnika? Ne. Da su siptari u pitanju digli bi celu zapadnu stampu i medije. Na svim stranicama bi bila udarna vest. Ovako, ma sta ima veze to je tamo neki srbin koji se bori da ostane na KiM.

roberti

19.01.2017. 11:38

Pa sta nije kupio normalnu jaknu, kao svi normalni ljudi. Kad sve znas, reci onda gde je nabavio srpsku uniform!?

Tanja

19.01.2017. 15:08

@roberti - Na pijaci je nabavio..gde je tu zlocin..sram vas bilo na takav komentar..covek seko drva za manastir i da se zastiti od hladnoce ..pa kakve se sve majice i jakne prodaju i po Srbiju sa zastavama i natpisima drugih drzava ..pa sta da radimo da i mi to zabranimo...