Otac Vučićevog prijatelja iz Emirata podržavao borbu OVK i priznao Kosovo

Izvor: Press, 24.Dec.2013, 11:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otac Vučićevog prijatelja iz Emirata podržavao borbu OVK i priznao Kosovo

Ovi podaci se mogu videti i sa zvaničnog sajta predsednice Kosova koju je, kako se navodi, dočekao princ Abu Dabija šeik Muhamed Bin Zajed Al Nahjan, 14. januara 2013. godine u svojoj Predsedničkoj palati.  A evo šta još piše na njenom sajtu:
"Na ovom dočeku je pozvano oko sto ličnosti iz političkog, kulturnog i obrazovnog života, iz zajednice biznisa i istaknute ličnosti Države Ujedinjenih Arapskih Emirata. Predsednica Jahjaga i Princ Abu Dabija su u dugom i vrlo prijateljskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << razgovoru diskutovali o važnim pitanjima obostrane saradnje između dve države i za produbljivanje saradnje u svim oblastima i o globalnim i regionalnim politickim pitanjima.

Predsednica Jahjaga se zahvalila Njegovom Velicanstvu Šeiku Muhamed Bin Zajedu Al Nahjanu, za pomoc i podršku datu Republici Kosovo od proglašenja njene nezavisnosti, pet godina ranije, pošto su Ujedinjeni Arapski Emirati bili jedna od prvih država regiona Srednjeg Istoka, koja je priznala državnost Republike Kosovo Čime je doprinela konsolidaciji procesa priznavanja Kosova. Ona je visoko cenila veliku podršku koju su Ujedinjeni Arapski Emirati dali Kosovu tokom i posle okončanja rata za oslobođenje Kosova te za nepoštednu pomoć datoj narodu Kosova za obnovu, rekonstrukciju i ekonomski razvoj te za razvoj zdravstvene službe.

Predsednica Jahjaga se zahvalila Šeiku Muhamedu Bin Zajedu Al Nahjanu na pozivu za učešće u Međunarodnom samitu o energiji, koji se održava u Abu Dabiju i koji ima u fokusu alternativnu energiju i čistu energiju koristeći prirodne resurse, što je doprinos za zaštitu ambijenta i za poboljšanje života ljudi u svetu.

Ujedinjeni Emirati su zauzeli jednu važnu ulogu čineći jednu od zemalja lidera za istraživanje i nalaženja rešenja za korišćenje čiste energije. Republika Kosovo je jedna zemlja sa priličnim mogućnostima u oblasti energije.

Predsednica Jahjaga i Njegovo Veličanstvo, Šeik Muhamed Bin Zajed Al Nahjan, razgovarali su i o saradnji u oblasti poljoprivrede i o mogućnosti investiranja na Kosovu. Ona je rekla da je Republika Kosovo jedna zemlja koja pruža mogućnosti i ima poljoprivredne resurse, za korišćenje vode kao i u drugim oblastima od obostranog interesa.
Ona je rekla da obe ove zemlje imaju jednu dobru saradnju i jedno razumevanje koje se može produbiti i da se nadalje konkretizuje u partnerstvo valorizacije resursa i povezanosti kapitala.

Princ Abu Dabi-ja, Šeik Muhamed Bin Zajed Al Nahjan, je ocenio saradnju izmedu dve zemlje i dostignuća Kosova u procesu demokratizacije, konsolidacije države i njenog razvoja. On je naglasio potrebu produbljivanja ove saradnje putem postizanja sporazuma u raznim oblastima, naročito u poljoprivredi i energetici uočavajuci mogućnosti za konkretne investicije.

Predsednica Jahjaga je pozvala princa Abu Dabija šeika Muhameda Bin Zajeda Al Nahjan da poseti Republiku Kosovo, koji je poziv sa zadovoljstvom prihvaćen", navodi se na sajtu predsednice Kosova.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.