Izvor: N1 televizija, 03.Okt.2017, 22:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oštra rasprava u Skupštini Kosova o Nenadu Rikalu

Skupština Kosova je oštro raspravljala o navodnim optužbama protiv ministra poljoprivrede Nenada Rikala, kog grupa od oko dvadesetak građana optužuje da je počinio ratni zločin tokom sukoba na Kosovu. Poslanici Samoopredeljenja zatražili su da se rasvetli istina o Rikalu.

Izvor: N1

Skupština Kosova je tri sata na zahtev opozicije raspravljala o optužbama koje su pojedini građani albanske nacionalnosti uputili na račun ministra poljoprivrede Nenada Rikala iz >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Srpske liste da je on navodno tokom rata počinio zločin zlostavljajući civile u jednom prištinskom kvartu.

Prema navodima medija, koje je danas ponovila opozicija, oko 20 građana prištinskog naselja Dardanija Rikala optužuju za ovaj zločin.

Učestvujući u skupštinskoj debati, premijer Ramuš Haradinaj je izjavio da do sada nije dobio nikakvu službenu potvrdu da je Rikalo počinio bilo kakav ratni zločin.

"Odgovor relevantnih institucija na ovaj zahtev je bio da nema prijavljenih slučajeva u obaveštajnom sistemu Kosova. Od tužilaštva sam na moj zahtev dobio odgovor da u njihovoj bazi podataka nije evidentiran nijedan podatak ili slučaj koji se vezuje sa informacijama koje kruže o Nenadu Rikalu", izjavio je Haradinaj.

Opozicija je predložila izglasavanje predloga u kojem od premijera Haradinaja traži Rikalovo razrešenje, ali taj predlog nije dobio nephodan broj glasova.

"Smatramo da se izjave građana naselja Dardanije trebaju istražiti i pojasnniti. Ove sumnje zaslužuju zakonski adekvatni tretman", rekao je Avdulah Hoti, šef poslaničke grupe Demokratski savez Kosova.

Poslanici Srpske liste su odbacili tvrdnje opozicije.

"Inace, nakon što su mediji objavili vest da je Rikalo navodnpo počinio ratni zločin, Tužilaštvo Kosova je počelo službeno da prikuplja infomarcije o ovim sumnjama", izjavio je šef poslaničke grupe Srpska lista Saša Milosavljević.

Očekuje se da će tužilaštvo ubrzo doneti odluku o tome da li da otvori istragu protiv ministra Rikala.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.