Oštra rasprava o granici Kosova i Crne Gore: Tačiju je mesto u zatvoru!

Izvor: Vesti-online.com, 03.Avg.2016, 20:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oštra rasprava o granici Kosova i Crne Gore: Tačiju je mesto u zatvoru!

Kosovska opozicija tvrdi da je Kosovo izgubilo više od 8.000 hektara tokom procesa demarkacije sa Crnom Gorom, prenose agencije.

Poslanici Skupštine Kosova, stručnjaci i predstavnici civilnog društva raspravljaju o spornom procesu demarkacije granice sa Crnom Gorom. Opozicija tvrdi da je Kosovo izgubilo više od 8.000 hektara svoje teritorije tokom procesa demarkacije, dok vladajuća koalicija odbacuje te navode.

Prisutnima se obratio i Hašim Tači, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << koji je izjavio da, posle rasprave, Vlada treba da prosledi Skupštini na usvajanje Zakon o demarkaciji sa Crnom Gorom kako bi se, kaže, ovo pitanje rešilo jednom zauvek. Tokom Tačijevog govora, u znak protesta, sastanak su napustili poslanici opozicionog pokreta Samoopredjeljenje.

- Hašim Tači je glavni krivac i odgovoran je za potpisivanje sporazuma kojim Kosovo gubi teritoriju. Prema krivičnom zakonu Kosova, njemu je mesto u zatvoru, a ne u Skupštini gde pokušava da vrši pritisak na poslanike da podrže ovaj štetni sporazum. Mi još jednom ponavljamo da sporazum neće proći - kazala je Donika Kadaj Bujupi iz Samoopredjeljenja.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.