Osmani u razgovoru s Eskobarom: Primena sporazuma mora biti potpuna, Kosovo je konstruktivna strana

Izvor: Beta, 20.Maj.2023, 20:24

Osmani u razgovoru s Eskobarom: Primena sporazuma mora biti potpuna, Kosovo je konstruktivna strana

Predsednica Kosova Vjosa Osmani izjavila je danas u Podgorici tokom sastanka sa specijalnim izaslanikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom, da sporazumi sa Srbijom iz Brisela i Ohrida moraju biti potpuno primenjeni i da se moraju sprečiti napori Srbije da podriva njihovu primenu.Kako je saopšteno iz njenog kabineta, Osmani je posle polaganja zakletve predsednika Crne Gore Jakova Milatovića, sa Eskobarom razgovarala o najnovijim dešavanjima na Kosovu i u regionu, sa posebnim osvrtom na implementaciju sporazuma sa Srbijom postignutih u Briselu i Ohridu.Osmani je rekla da je Kosovo "konstruktivna strana" i naglasila da je pristalo na sprovođenje sporazuma postignutih u Briselu i Ohridu, "u celini i bez preduslova koji imaju za cilj da se fokusiraju samo na jedan član ili deo sporazuma", navedeno je u saopštenju.Osmani je zahvalila SAD na "kontinuiranoj podršci i garanciji da je ceo proces u skladu sa Ustavom Kosova i u cilju očuvanja funkcionalnosti države i ubrzanja međunarodnih integracija".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Osmani u razgovoru s Eskobarom: Primena sporazuma mora biti potpuna

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 20.Maj.2023

Predsednica Kosova Vjosa Osmani izjavila je 20.maja u Podgorici tokom sastanka sa specijalnim izaslanikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom, da sporazumi sa Srbijom iz Brisela i Ohrida moraju biti potpuno primenjeni i da se moraju sprečiti napori Srbije da podriva njihovu primenu. Kako je...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.