Izvor: RTS, 08.Jun.2021, 12:16

Osmani: Ubrzati rasvetljavanje sudbine nestalih osoba

Predsednica privremenih institucija u Prištini Vjosa Osmani izjavila je da međunarodna zajednica treba da "pojača pritisak" na Beograd radi pružanja informacije o nestalim osobama na Kosovu i Metohiji.
Prema mišljenju Osmanijeve, proces teče veoma sporo, a Beograd ne pokazuje spremnost da rasvetli sudbinu nestalih lica.

"Stoga međunarodna zajednica mora da poveća pritisak, kako bi dali informacije o svakom nasilno nestalom licu", rekla >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je Osmanijeva tokom razgovora sa regionalnim direktorom Međunarodnog Crvenog krsta za Evropu i Centralnu Aziju Martinom Šepom. 
Osmanijeva je, navodi se u saopštenju njenog kabineta, obavestila Šepa o naporima novih institucija o što bržem rasvetljavanju sudbine 1.639 nestalih osoba i dodala da "rasvetljavanje njihove sudbine predstavlja ne samo politički prioritet, već i ljudsku obavezu". 
"Stoga mi ovaj proces ne želimo da tretiramo samo kao političko pitanje, već iznad svega čak i kao humanitarno", kazala je Osmani. 
Šep je obavestio Osmanijevu o naporima koje ova organizacija ulaže kako bi obezbedila podatke o nestalim licima.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.