Oslobođena šestorica Srba uhapšena u Zubinom Potoku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Maj.2019, 08:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oslobođena šestorica Srba uhapšena u Zubinom Potoku

Sva šestorica Srba, civila, koje su specijalne jedinice kosovske policije uhapsile u utorak u Zubinom Potoku oslobođena su tokom večeri, preneo je Radio kontakt plus.

Kako se navodi, oni su oslobođeni nakon što je sudija Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici, odeljenja u Zubinom Potoku, Ljiljana Stevanović, odbila zahtev kosovskog tužilaštva da im odredi pritvor.

Radio Kontakt Plus navodi da je sudija ocenila da ne postoji dovoljno dokaza tužilaštva da se Srbima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << produži pritvor, koji im je, inače, određen zbog ometanja službenog lica u obavljanju dužnosti.

Oslobođeni su Predrag, Tomislav, Marko i Ivica Milovanović, kao i Miloš Orlović i Dejan Dimović, srpski je član osoblja UN.

Unmik je ranije danas u saopštenju dostavljenom Tanjugu potvrdio da je srpski član osoblja UN, koji je uhapšen tokom akcije kosovske policije na severu KiM, pušten na slobodu i prevezen u bolnicu.

Trojica Srba - Marko i Ivica Milovanović i Miloš Orlovic, primljeni su tokom večeri u KBC u Severnoj Mitrovici zbog povreda koje su dobili tokom policijske akcije kosovskih specijalaca u Zubinom Potoku.

Očekuje se da će i ostala trojica Srba zatražiti lekarsku pomoć, navodi Radio kontakt plus.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.