Opljačkana crkva u Paralovu, Kosovsko Pomoravlje (VIDEO)

Izvor: KMnovine.com, 02.Avg.2020, 22:22

Opljačkana crkva u Paralovu, Kosovsko Pomoravlje (VIDEO)

Crkva svetog cara Konstantina i majke mu Jelene u selu Paralovo, u novobrdskoj opštini,  našla se na meti vandala.




Nepoznati počinioci obili su vrata i ukrali ikonu i par hiljada dinara u sitnim apoenima. Slučaj je primetio Siniša Simijonović i odmah je obaveštena takozvana "kosovska policija" koja je ubrzo stigla i obavila uviđa.  Meštani, već navikli na ovakve napade, kažu da nije velika materijalna šteta ali da je cilj da se preostalim >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << Srbima ulije dodatni strah kako bi se odselili.


"Ovo se najverovatnije desilo u noći 29. jula. Dolazila je policija i napravila uviđaj. Procena je da će pokušati da delo okarakterišu kao pribavljanje imovinske koristi. Međutim, mi meštani koji ovde živimo, nas par duša, nemamo apsolutno nikakvog razloga da verujemo u to. Što se nas tiče, cilj je jasan, da se dodatno uznemiri nas nekolicina koji još živimo u ovom zaseoku", kaže za Puls Dragan Stojković.






Izgradnja crkve počela je 2018. godine sredstvima tzv "republike Kosovo" uz saglasnost uzurpatora trona Eparhije raško - prizrenske, Teodosija(Šibalića).


Ovo nije prva crkva koja se gradi novcem šiptarskih separatista. Zanimljivo je da je izgradnju ovog objekta pomogao prvi Vučićev "gradonačelnik" Gračanice i zamenik takozvanog "premijera Kosova" koji je u to vreme bio Hašim Tači. On je takođe učestvovao i u početku izgradnje crkve u Čaglavici koju je takođe finansirala ilegalna "opština Gračanica" pri administraciji tzv "republike Kosovo a o čemu smo takođe blagovremeno pisali. O tome možete čitati putem linka u dnu ovog teksta.



Opština Novo Brdo, takođe u sistemu albanskih separatista, obezbedila je građu za krov i stolariju, dok je spoljna izolacija, završena ove godine, uglavnom dobrovoljnim prilozima meštana i onih koji su se odselili a kojim nije pravilno objašnjeno kakav je poduhvat u pitanju.


Ovakvi poduhvati rade se ne kako bi se ojačala vera u narodu već kako bi Šiptari mogli da kažu da su crkve njihove, s obzirom da su oni plaćali njihovu izgradnju iako preko pojedinih "institucija" iapk su one u njihovom sistemu i raspolažu novcem iz njihovog budžeta. Sve to predstavlja pripremu za proglašenje "Kosovske crkve" o čemu je još ranije pisano.



Selo Paralovo čini 16 raštrkanih mahala u kojima žive Srbi i Albanci. Ovde je sada još oko 115 Srba, a do rata ih je bilo oko 700. Napadi na preostale Srbe su česti a napadači veoma bahati. Mediji o njima mahom ne izveštavaju. Upravo njihova odbačenost jeste najpovoljnije područje za umnožavanje ovakvih građevina jer željni minimalne pažnje, pri tom loše i nepotpuno obavešteni, oni bivaju veoma srećni takvim postpucima ni malo svesni da je to na njihovu štetu i postepenu asimilaciju u veštački narod "Kosovara" koji se aktivno stvaraju i definišu na svetom Kosovu i Metohiji ne bi li time zauvek preoteli ovaj deo zemlje od ostaka Srbije.


POGLEDAJTE VIDEO:




PROČITAJTE JOŠ:  Teodosije 'osveštao' prvu crkvu koju gradi tzv ''republika Kosovo''! - KM NovinePočetak izgradnje novog hrama na teritoriji Eparhije raško-prizrenske finansiranog parama tzv. "republike Kosovo", po svemu sudeći predstavlja i početak izgradnje "kosovske pravoslavne crkve", posebno imajući u vidu redovne međuverske susrete i Teodosijevo angažovanje u njima. Ova, slobodno možemo reći, politička "crkva", posvećena je jednom od najuspešnijih srpskih vladara i jednom od najvećih boraca i državnika za sve vreme postojanja Srbije - svetom Despotu Stefanu Lazareviću.


PROČITAJTE JOŠ:  Teodosije na Kosovu rasprodaje srpsku zemlju (FOTO, DOKUMENT) - KM NovineKrajem prošle godine, svesno zloupotrebljavajući deo imovine srpskog naroda na Kosovu i Metohiji nad kojom ima nadležnost, episkop vikarni Teodosije povukao je jedan od najtežih poteza u okviru izdaje koju, koordinisano sa srpskim vlastima u Beogradu, sprovodi na Kosovu i Metohiji već dugi niz godina.


PROČITAJTE JOŠ:  U sred posta - Teodosije ispija pivo na Bir Festu! (VIDEO) - KM NovineU sred posta - Teodosije ispija pivo na Bir Festu! (VIDEO) Bir-fest, koji se održava u toku Bogorodičinog posta, posetio je i uzurpator trona Eparghije raško - prizrenske Tedosije Šibalić, prenose srpski mediji.


KM Novinama je potrebna vaša podrška - pročitajte zašto KLIK

Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2020 ::    Hvala na interesovanju

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.