Ojdanić u četvrtak u Srbiji

Izvor: RTS, 28.Avg.2013, 22:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ojdanić u četvrtak u Srbiji

Pošto je odslužio dve trećine kazne, penzionisani general VJ Dragoljub Ojdanić se iz Haga u četvrtak vraća u Beograd.

Penzionisani general VJ Dragoljub Ojdanić u četvrtak će se, pošto su mu istekle dve trećine kazne, iz Haga vratiti u Beograd, pišu Novosti.

U Tribunalu je osuđen na 15 godina zbog odgovornosti za zločine na KiM

Ojdanić se, kako navodi list, vraća u Srbiju redovnom linijom "Er Srbije".

Početkom godine, ovaj >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nekadašnji načelnik Generalštaba VJ i ministar odbrane je, kao i tužilaštvo, povukao žalbu na presudu.

U podnesku koji je tada predao sudu, Ojdanić je prihvatio svoju krivicu.

"Kosovski" proces protiv bivših državnika, vojnih i policijskih funkcionera SRJ i Srbije koji su optuženi za zločine na KiM tokom NATO bombardovanja još nije pravnosnažno okončan za sve.

Milan Milutinović je oslobođen u prvom stepenu i tužilaštvo nije htelo da se žali.

Međutim, na konačnu presudu čekaju još bivši vicepremijer Vlade SRJ Nikola Šainović, nekadašnji komandant Treće armije genral Nebojša Pavković, načelnik štaba Prištinskog korpusa genral Vladimir Lazarević i Sreten Lukić koji je tokom NATO bombardovanja bio načelnik MUP za KiM.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

General Ojdanić se sutra "Er Srbijom" vraća u Beograd nakon 10 godina zatvora!

Izvor: Press, 28.Avg.2013

U Tribunalu je osuđen na 15 godina zbog odgovornosti za zločine na KiM. Ojdanić se, kako navodi list, vraća u Srbiju redovnom linijom "Er Srbije". .. Početkom godine, ovaj nekadašnji načelnik Generalštaba VJ i ministar odbrane je, kao i tužilaštvo, povukao žalbu na presudu. .. U podnesku koji...

Nastavak na Press...

Ojdanić: Savest mi je čista

Izvor: B92, 29.Avg.2013, 09:18

Beograd -- Bivši načelnik Generalštaba VJ Dragoljub Ojdanić izjavio po povratku iz Haga da nije počinio nikakav ratni zločin, da mu je savest čista i da mirno spava...Ojdanić, kojeg su dočekali brojni rođaci, rodbina i prijatelji, je u skoro dvadesetominutnom obraćanju novinarima na Aerodromu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.