Odbio je takozvano Kosovo i sada stiže u Beograd

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Feb.2024, 15:28

Odbio je takozvano Kosovo i sada stiže u Beograd

Otac mu je nastupao za Trepču i prištinu.

Edon Mađuni, košarkaš Finske koji vuče poreklo iz Kosovske Mitrovice, stiže na meč protiv Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Momak čiji je otac Besim igrao profesionalnu košarku za Trepču i Prištinu i kasnije postao trener, već je igrao protiv Orlova na Evrobasketu, sada će se suočiti sa našim timom i u Beogradu.

Mađuni igra za Le Portel u Francuskoj, prethodno je nosio dres Kralshajm Merlinsa u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Nemačkoj, a za Finsku igra od najranijih kategorija. Imao je ponudu i da igra za Kosovo, ali je izabrao da igra za zemljuu kojoj je rođen 1998.

- Bila je to teška odluka, ali sam na kraju dana počeo da igram za reprezentaciju Finske i to mi je pomoglo da dođem do pozicije na kojoj sam trenutno. Za moju budućnost, bolje je da igram za reprezentaciju Finske. Mislim da bih za sada mogao da igram veću ulogu u reprezentaciji Kosova, ali ću u budućnosti imati istu odgovornost u reprezentaciji Finske kada budem stekao više iskustva - rekao je on 2018. godine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.