Očajni Srbi traže pomoć UN

Izvor: TvojPortal.com, 26.Avg.2011, 16:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Očajni Srbi traže pomoć UN

/vesti online/ Predsednici četiri srpske opštine na Kosmetu uputili su pismo generalnom sekretaru UN Ban Ki Munu u kome zahtevaju da Kfor i vlasti u Prištini odmah ukinu sve mere i opozovu naredbe kojima se srpskoj zajednici bitno ugrožavaju ljudska prava, sloboda kretanja i normalan život na sjeveru pokrajine.

Može li Ban Ki Mun pomoći Srbima?

Oni su u pismu naveli da je misija Kfora prekoračila nadležnosti, dok Unmik i Euleks svoje nadležnosti ne provode, >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << pa su zato ozbiljno narušena ljudska prava i "katastrofalno pogoršani uslovi života i rada srpske zajednice na severu Kosova, ali i u drugim delovima pokrajine".
Predsednici opština Leposavić, Kosovska Mitrovica, Zubin Potok i Zvečan istakli su da Kfor, umesto obaveza iz Rezolucije 1244 "provodi represiju prema srpskoj zajednici, civilnom stanovništvu i lokalnu samoupravu proglašava kriminogenim elementima".
"Najavljuju se radikalne represivne mere koje mogu izazvati novo etničko čišćenje Srba, a na drugoj strani prećutno se toleriše delovanje novih i starih izuzetno militantnih i paravojnih albanskih snaga i omogućava im se sloboda kretanja i vođenje akcija prema severu", navedeno je u u pismu.Ostatak teksta pročitajte na linku

SrbijaKosovoUNpomoćsrbi
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.