Izvor: Radio 021, 10.Dec.2019, 21:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Objavljeni delovi obdukcijskog nalaza, na Ivanovića pucano sa pet metaka

Nakon jučerašnjih delova optužnice koji se odnose na radnje koje se stavljaju na teret nekima od osumnjičenih u umešanost u ubistvo Ivanovića, "Gazeta Express" je objavila nove isečke iz navodne optužnice.

U novom tekstu Gazete Express izdvojeni su detalji obdukcijskog nalaza koji je sproveo kosovski Institut za sudsku medicinu.

U delu optužnice koji je danas objavila "Gazeta Express", nema novih detalja u odnosu na ono što je već bilo poznato javnosti, osim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << tvrdnje da je u Ivanovića pucano sa pet metaka. Do sada je u javnosti bilo ustaljeno uverenje da je na Ivanovića pucano sa šest metaka, što je na dan ubistva potvrdio direktor KBC u Kosovskoj Mitrovici, Milan Ivanović. "Postoji šest ulaznih rana i četiri izlazne, dva metka su se zadržala u telu. Povrede su u predelu gornjeg dela grudnog koša", precizirao je Milan Ivanović, nakon obdukcije koja je trajala oko četiri sata.

Advokati odbrane u slučaju ubistva Ivanovića i dalje nisu primili od suda optužnicu protiv svojih klijenata, ali zato mediji nastavljaju da objavljuju delove navodne optužnice do koje su došli iz neimenovanih izvora. Istovremeno, predmetni tužilac, Sulj Hodža, ne može da potvrdi autentičnost dokumenta koji se u medijima objavljuje kao navodna optužnica jer "nema vremena da prati medije".

U, kako navode iz "Gazete Express", 48 strana dugoj optužnici navodi se da je Ivanović upucan sa 6 metaka u 08:10, 16. januara, u ulici Sutjeska u Severnoj Mitrovici iz vozila marke "Opel Astra". Smrt Ivanovića konstatovana je u bolnici u Kosovskoj Mitrovici, a već u 09:15 vozilo marke "Opel Astra" za koje se sumnja da je iz njega pucano u Ivanovića, zapaljeno je u ulici Vojvode Putnika.

Dalje se navodi da je kosovski Institut za sudsku medicinu ustanovio da je Ivanović preminuo od posledica ranjavanja vatrenim oružjem.

"Tu se vidi jedna izlazna rana zrna blizu grudnog koša sa desne strane, rana od vatrenog oružja sa izlaznom ranom i zrno ispod desne bradavice grudnog koša, rane od vatrenog oružja (ispod kože je nađeno zrno i tu je bilo hematoma), rana je bila ispod pazuha, evidentirana je jedna rana iz vatrenog oružja (izlazna rana zrna), povreda je bila po sredini tela, ukupno je beživotno telo Olivera Ivanovića imalo 5 ispaljenih metaka, nekoliko od njih su bili prodorni", navodi se u delu teksta "Gazete Express".

Meci u telu žrtve bili su kalibra 9×19 mm.

Autor: KoSSev, gazeta express

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.