Obijena škola u Kosovskoj Kamenici, pokušali da je zapale - koji je udeo Vučićeve vlasti?

Izvor: KMnovine.com, 12.Maj.2023, 03:36

Obijena škola u Kosovskoj Kamenici, pokušali da je zapale - koji je udeo Vučićeve vlasti?

Napadači za koje se veruje da su kosovski Albanci, obili osnovnu školu pa probali da je zapale iznutra.


   
Foto ilustracija: KM novine

   

Nepoznate osobe su noćas obile školu, izdvojeno odelenje OŠ Desanka Maksimović u naselju Bosce, u opštini Kosovska Kamenica i pokušale da izazovu požar uz pomoć plinske boce.
Meštane sela je uznemirila ova vest, a policija i vatrogasci izašli >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << su na mesto događaja da izvrše uviđaj. Mada, kako uviđaji do sada nisu dali rezultate, ništa se drugo ni ovaj put ne očekuje.











Iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju kažu da "ovaj napad na srpsku obrazovnu instituciju dolazi u trenutku prenaglašenih tenzija u srpskim sredinama na KiM i udara na naše najmlađe, što jasno ukazuje da nasilnicima ništa nije sveto i ne biraju sredstva da srpskom narodu na najstrašniji način ukažu da im je bezbednost ugrožena. Zabrinjavajuće je što albanski političari ne koriste jezik mira i tolerancije već svojim izjavama od Srba prave legitimne mete, što huliganima daje podstrek za napade"
Ako se evolucija nasilja na KiM nad Srbima posmatra, ipak će se nepogrešivo utvrditi da su najveći podstrekači nasilja Aleksandar Vučić i direktori Kancelarije za Kosovo i Metohiju. Danas je to Petar Petković.


   
Mesto na kome su provalnici pokušali da izazovu požar    

Svaki put kada bi Aleksandar Vučić tokom Briselskog dijaloga potpisao neki značajni ustupak kosovskim separatistima, oni bi to "proslavili" talasom nasilja nad Srbima. Ove godine od samog njenog početka kada su upucana braća Stefan i Miloša Stojanovića iz Gotovuše, dok su nosili badnjak, pa do danas izvršen je niz napada i više ubistava Srba u pokušaju. Čak i površnom analizom pouzdano se može pratiti šema inspirisanja zločina prvo uklanjanjem barikada bez ikakvih ispunjenih uslova, zatim sklapanjem odnosno prihvatanjem francusko-nemačkog predloga, nakon toga i Ohridskog sporazuma pa, evo, i poslednje runde pregovora u Briselu, nasilje bi eskaliralo.
Naravno, separatistička ilegalna vlast sve to gleda sa otvorenim odobravanjem i to ni najmanje ne kriju.


Čak i za najteže zločine nad Srbima vinovnici, koji bi bili otkriveni tek da se privremeno smire tenzije kod Srba čija bi konkretna akcija mogla da stane na put prosperiteta njihovih separatističkih nauma koje Vučić sistematski ostvaruje godinama, bivaju osuđeni na - kućni pritvor. Dok Srbi, ako bi pale u šake separatističkoj vlasti, zbog majice ili povika koji nema veze sa njima, dobiju po šest ili više meseci zatvora.


Takođe, zapaljivim govorima kosovski Albanci utiču na ekstremiste ali njihovih zapaljivih govora je oduvek bilo kao i netrpeljivosti i mržnje prema Srbima. Ipak, to je retko kada dovodilo do talasa nasilja osim ako nije organizovan sa strane, pre svega u američkoj kuhinji, kao što je to bio slučaj sa nasiljem sprovedenim 17. marta 2004. godine. Sve drugo bilo je direktno inspirisano izdajničkom politikom srpskih vlasti a kako je izdaja daleko najitenzivnija pod Vučićem, to je direktno on, Aleksandar Vučić, najveći podstrekač tog nasilja.
Svesni toga, iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju iako odlično znaju bilans i konačni rezultat albanskog nasilja nad Srbima, zatvaraju oči i obmanjuju javnost zaključkom u saopštenju povodom obijanja škole navodeći da "očekuju da izgrednici budu otkriveni i sankcionisani".



* * *
 

Iza nas stojite jedino - vi! Ako želite da nastavimo da radimo, podržite nas. Ostalo je na nama.





 




Pratite nas na FacebookTwiter ili Instagram


Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2023 ::    Hvala na interesovanju

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.