Izvor: RTS, 28.Apr.2021, 11:08

Obezbeđena sredstva za gradnju škole u Cernici

Ministarstvo za povratak i zajednice u kosovskoj vladi obezbedilo je sredstva za gradnju nove škole za srpske đake i nastavnike u Cernici kod Gnjilana, koji deceniju i duže nastavu izvode u privatnoj kući.
Ministar za zajednice i povratak Goran Rakić preneo je srpskim žiteljima Cernice da je bilo proceduralnih poteškoća u vezi rešavanjem problema izgradnje nove školske zgrade.

"Ministarstvo za zajednice i povratak je obezbedilo novčana >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sredstva za izgradnju škole i učinićemo sve da proceduralne probleme otklonimo kako bi se što pre krenulo sa izgradnjom nove škole. Đaci i nastavno osoblje nisu zaslužili da rade u ovakvim uslovima i ja iskreno verujem da će početak nove školske godine dočekati u novoj zgradi", rekao je Rakić tokom susreta sa žiteljima Cernice.
Naveo je da je obaveza stvaranje jednako dobrih uslova za obrazovanje svim učenicima, bez obzira da li oni pohađaju školu u Cernici, Severnoj Mitrovici, Gračanici, Štrpcu, Orahovcu.
"Svuda tamo gde bude bilo i jednog srpskog đaka, mi ćemo raditi na tome da uslovi učenja budu za sve podjednako dobri", kazao je Rakić.
U Cernici je na zahtev meštana dogovorena rekonstrukcija četiri kuće koje su u lošem stanju, a obećano je rešavanje problema nedostatka vode za tri domaćinstva.
Rakić je posetio i porodicu Menković, kojoj su februara meseca protekle godine opštinske vlasti srušile kuću, navodeći da je bespravno izgrađena i obećao im izgradnju nove kuće blizu objekta u kome danas žive.
 
 
 
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Gradiće se nova škola u Cernici i nova kuća za Menkoviće

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Apr.2021

Ministar za zajednice i povratak Goran Rakić posetio je Srbe u Cernici kod Gnjilana, gde je istakao da su obezbeđena sredstva za izgradnju nove škole u tom mestu, čim se reše proceduralni problemi, a porodici Menković, kojoj su opštinske vlasti prošle godine srušile kuću, obećao izgradnju...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.