Gradiće se nova škola u Cernici i nova kuća za Menkoviće

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Apr.2021, 11:30

Gradiće se nova škola u Cernici i nova kuća za Menkoviće

Ministar za zajednice i povratak Goran Rakić posetio je Srbe u Cernici kod Gnjilana, gde je istakao da su obezbeđena sredstva za izgradnju nove škole u tom mestu, čim se reše proceduralni problemi, a porodici Menković, kojoj su opštinske vlasti prošle godine srušile kuću, obećao izgradnju novog doma.

Rakić je Srbe u Cernici posetio, kako bi se bliže upoznao sa problemima koji ih muče i sa njima razgovarao o pomoći koju može da im pruži Ministarstvo za zajednice >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i povratak, navodi se u saopštenju.

Rakić je sa meštanima razgovarao u OŠ "Branko Radičević", a oni su kao najprioritetniji zahtev za rešavanje istakli izgradnju nove školske zgrade, jer đaci i prosvetno osoblje uče i rade u veoma lošim uslovima, u šta se i sam Rakić uverio.

"Znam da je bilo proceduralnih poteškoća vezanih za rešavanje problema izgradnje nove školske zgrade. Ministarstvo je obezbedilo novčana sredstva za izgradnju škole i učinićemo sve da proceduralne probleme otklonimo kako bi se što pre krenulo sa izgradnjom nove škole", rekao je Rakić.

On je naveo da đaci i nastavno osoblje nisu zaslužili da rade u ovakvim uslovima, te da iskreno veruje da će početak nove školske godine dočekati u novoj zgradi.

"Naša je obaveza da stvorimo jednako dobre uslove obrazovanja svim učenicima, bez obzira da li oni pohađaju školu u Cernici, Severnoj Mitrovici, Gračanici, Štrpcu, Orahovcu. Svuda gde bude bilo i jednog srpskog đaka, mi ćemo raditi na tome da uslovi učenja budu za sve podjednako dobri", rekao je Rakić.

On je pre obilaska škole, posetio i porodicu Menković, kojoj su februara protekle godine opštinske vlasti srušile kuću, navodeći da je bespravno izgrađena, i obećao im izgradnju nove kuće blizu objekta u kome danas žive.

"Iskreno mi je žao zbog neprijatnosti koju ste doživeli. Došao sam da vam saopštim radosnu vest, a to je da ćete dobiti novu kuću. Ovo je pre svega način da obezbeđivanjem adekvatnih uslova za život, obezbedimo opstanak što većeg broja porodica na ovim prostorima", naveo je Rakić.

U Cernici je na zahtev meštana dogovorena rekonstrukcija četiri kuće koje su u lošem stanju, a obećano je rešavanje problema nedostatka vode za tri domaćinstva.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.