Obavestiću Vučića o stanju na Kosovu

Izvor: B92, 28.Nov.2018, 22:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Obavestiću Vučića o stanju na Kosovu"

Predstavnici Srpske liste sastaće se u četvrtak u Beogradu s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, potvrdio je predsednik te liste Goran Rakić.

Rakić je agenciji Beta rekao da će na sastanku obavestiti Vučića o stanju na Kosovu.

U severenom delu Kosovske Mitrovice Srbi su i danas održali mirni protest zbog uvođenja takse od 100 odsto na robu iz Srbije i zbog hapšenja nekolicine tamošnjih Srba zbog navodne povezanosti sa ubistvom lidera Građanske incijative >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << SDP Olivera Ivanovića, a protestovali su i zbog uskraćivanja osnovnih ljudskih prava.

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo Marko Djurić je danas izjavio da će "istog sekunda" kada Priština ukine taksu, Srbi i srpski gradonačelnici, koji su suspendovali svoje učestvovanje u prištinskim institucijama, biti spremni da se u njih vrate.

Djurić je pozvao EU i celokupnu međunarodnu zajednicu da, kako je rekao, "urazumi" Prištinu, "privede je poznaniju prava" i zaustavi dalju eskalaciju problema nastalog uvođenjem taksi od 100 odsto na uvoz robe iz Srbije i BIH.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.