OVO JE OKUPACIJA SEVERA KOSOVA Srbi dali rok Kurtiju do 1. juna, sledi nikad oštriji odgovor

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Maj.2023, 13:03

"OVO JE OKUPACIJA SEVERA KOSOVA" Srbi dali rok Kurtiju do 1. juna, sledi nikad oštriji odgovor

Potpredsednik liste Igor Simić rekao je da je danas počela okupacija severa Kosova.

 Na konferenciji za novinare u sedištu Srpske liste u Severnoj Mitrovici, potpredsednik liste Igor Simić rekao je da je danas počela okupacija severa Kosova i da je zahvaljujući upravo Srpskoj listi danas sačuvan mir. Istakao je da su prištinske vlasti na sve načine pokušavali da zadrže ogorčeni srpski narod koji reaguje na potpuno obespravljenje.

Simić je rekao da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << daju rok do 1.juna da prestane represija Aljbina Kurtija, a da će u slučaju da se to ne desi srpski narod odgovoriti svim mogućim sredstvima.

- Narod ne može da trpi režim Aljbina Kurtija. Dajemo rok do 1. juna da prestane sa represijom nad narodom i otimanje zemlje i sa lažnom eksproprijacijom, sa hapšenjem i lažnim optužnicama. Da se prestane sa progonom, jer širom kazamata na Kosovu i Metohiji nalaze se Srbi bez krivice. Da prestanu da uskraćuju osnovna prava kao sto su lečenje i obrazovanje. Ako se ove akcije nastave, 1. juna će uslediti odgovor srpskog naroda, branićemo se svim sredstvima - poručio je Simić.

Na novinarska pitanja o daljem delovanju, Simić je kazao da će Srbi nastojati da prate politiku Aleksandra Vučića, te da će se truditi da sačuvaju mir.

- Opredeljeni smo za mir, pozivali smo sve na mir. Krši se sporazum, Šole i Stano su govorili o sporazumu da Srbi imaju prava da koriste tablice, ali ne vredi - rekao je Simić.

Inače, Simić je rekao da je danas "veliki broj pripadnika tzv. kos policije i u uniformama i u civilu poslat na sever s namerom da ga okupira".

Povodom događanja na severu Kosmeta juče se oglasio i predsednik Aleksandar Vučić koji je istakao svoju zabrinutost i pozvao na mirno rešavanje problema. On je tom prilikom ocenio da je ponašanje prištinskih vlasti "iživljavanje nad Srbima" koje ima za cilj raseljavanje srpskog stanovništva sa Kosova i Metohije.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Srpska lista: Od 1. juna odlučan odgovor srpskog naroda ako ne prestane uskraćivanje prava Srba

Izvor: Beta, 19.Maj.2023

Srpska lista je saopštila danas da će ako vlasti u Prištini ne prestanu da uskraćuju prava srpskog naroda na Kosovu, 1. juna uslediti odlučan odgovor srpskog naroda.Potpredsednik Srpske liste Igor Simić rekao je u vanrednom obraćanju, posle polaganja zakletve novog gradonačelnika Severne Mitrovice,...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.