OHRABRIO SAM VUČIĆA DA PREDUZME OVE KORAKE Stigla poruka iz SAD - Stejt department se oglasio povodom krize na Kosovu

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Jun.2023, 22:58

"OHRABRIO SAM VUČIĆA DA PREDUZME OVE KORAKE" Stigla poruka iz SAD - Stejt department se oglasio povodom krize na Kosovu

Oglasio se Derek Šole povodom smirivanja situacije na severu Kosova.

Specijalni savetnik u američkom Stejt Departmentu Derek Šole saopštio je da je predsednika Srbije Aleksandra Vučića ohrabrio da preduzme korake kako bi se smirila kriza na severu Kosova.

- Ohrabrio sam predsednika Srbije Aleksandra Vučića juče da pozove kosovske Srbe na smirenost, da preduzme korake kako bi se smirila kriza na severu Kosova i za povratak na put normalizacije i konstruktivnog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << angažovanja u dijalogu koji vodi EU - napisao je Šole na Tviteru.

Encouraged Serbian President Vucic @predsednikrs yesterday to urge calm among Kosovan Serbs, take steps to help defuse the crisis in the north of Kosovo, and return to the path of normalization and constructive engagement in the EU-facilitated Dialogue.

— Derek Chollet (@CounselorDOS) June 3, 2023
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.