OGLASILI SE ČESI UHAPŠENI NA KOSOVU: Sve je laž, nismo huligani, krenuli smo da pomognemo siromašne...

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Sep.2019, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OGLASILI SE ČESI UHAPŠENI NA KOSOVU: "Sve je laž, nismo huligani, krenuli smo da pomognemo siromašne..."

Češki državljani, koji su prošle nedelje uhapšeni u Prištini, tvrde da nisu huligani i da su lažno optuženi."Došli smo na Kosovo da dostavimo pomoć siromašnim porodicama u Metohiji i da odemo na jedno venčanje".

Prištinski mediji preneli su da je osam čeških navijača uhapšeno jer su na utakmici između Češke i lažne države Kosovo nameravali >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da puste dron sa natpisom "Kosovo je Srbija", što policija nije potvrdila.

To je negirala i češka humanitarna organizacija "Evropski front solidarnosti", čiji su uhapšeni Česi članovi, navodeći da su lažno optuženi da su huligani i da ih niko od prištinskih medija nije kontaktirao, kako bi saznao šta se dogodilo, prenosi Kossev.

- Nismo navijači, i niko od nas nije planirao da poseti fudbalsku utakmicu između Češke i (tzv.) Kosova u Prištini. Dron, koji je bio kod nas je bio suviše mali i zastareo da bi mogao da nosi zastavu ili transparent. Nosili smo ga da bismo snimali iz ptičje perspektive manastire i prirodu, snimke smo hteli da iskoristimo u našoj reportaži. Nismo imali nikakve baklje, pirotehniku, niti slične stvari - navela je pomenuta organizacija.

Dodaje se da su tog dana kada se igrala utakmica, planirali da dostave pomoć siromašnim porodicama u Metohiji i da odu na jedno venčanje, kao i da se godinama bave humanitarnim radom na Kosovu.

Oni dalje navode da ih je patrola policije zaustavila kada su se vraćali iz posete školi u Štrpcu, kao i da su ih "pretresli i ispratili do policijske stanice u Uroševcu", ali da su nakon što su razjasnili situaciju kažnjeni sa po 100 evra jer nisu prijavili boravak na Kosovu.

U saopštenju se zaključuje da su lažne informacije u medijima ugrozile dalji humanitarni rad članova te organizacije.

(VIDEO) NEVEROVATAN SNIMAK POKUŠAJA PLJAČKE: Maskirani razbojnik u Kragujevcu nasrnuo na radnicu šrafcigerom, a njena REAKCIJA JE ZA FILM

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.