ODUŠEVIO SRBIJU! Italijanski humanista: Dati priliku i SRPSKOJ DECI sa KiM da o svom TEŠKOM ŽIVOTU govore u UN ili EP

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Okt.2019, 00:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ODUŠEVIO SRBIJU! Italijanski humanista: Dati priliku i SRPSKOJ DECI sa KiM da o svom TEŠKOM ŽIVOTU govore u UN ili EP

Mora se čuti dečiji glas iz srpskih enklava na tzv. Kosovu.

Italijanski humanitarac Stefano Pavezi, koji često boravi na teritoriji Kosova i Metohije, ocenio je da "bi bilo sjajno kada bi srpska deca iz enklava dobila priliku da ispričaju svoje priče u UN ili Evropskom parlamentu o tome koliko je postao težak njihov život na Kosovu nakon 1999. godine".

Pavezi koji je i odbornik Lige za sever u Milanu je rekao da za razliku od Grete Tunberg, koja je dobila priliku >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da govori u UN o klimatskim promenama i njenih suza, deca iz srpskih enklava na tzv. Kosovu koja žive u izuzetno teškim uslovima, nisu dobila tu priliku.

Na pitanje koliko se uopšte u Italiji zna o situaciji u kojoj se nalazi srpska zajednica na tzv. Kosovu, Pavezi je rekao da: "Italijanski mediji u potpunosti ignorišu situaciju".

- Informacije koje dobijamo su u potpunosti lažne. Zato se naša asocijacija zove "Glas u tišini" (Una voce nel silenzio). Naša misija je da damo šansu tim neispričanim pričama, rekao je on i dodao da su "pokrenuli peticiju u kojoj su od italijanske vlade tražili da se povuče priznanje (tzv.) Kosova - rekao je Pavezi.

BONUS VIDEO:

Jedna profesorka i četvorica sa KRVAVIM DOSIJEOM: Neko od njih će postati novi premijer tzv. Kosova (VIDEO)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.