O upadu ROSU na sever KiM u Strazburu

Izvor: RTS, 03.Okt.2019, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

O upadu ROSU na sever KiM u Strazburu

Na sastanku Komiteta za pravna pitanja i ljudska prava Parlamentarne skupštine SE u Strazburu, održana je razmena mišljenja povodom upada pripadnika ROSU na sever Kosova i Metohije u maju i hapšenja dva službenika UNMIK-a na dužnosti.
Ispred delegacije Skupštine Srbije, Dubravka Filipovski je istakla da Srbija snažno podržava borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala, ali da je isto tako čvrsto >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pri stavu da ta borba ne sme uključivati zastrašivanje i nasilje prema stanovništvu, niti zvaničnim predstavnicima međunarodnih organizacija, saopšteno je iz srpskog parlamenta.

Filipovski je osudila postupanje pripadnika ROSU u maju ove godine na severu Kosova i Metohije i pozvala PS Saveta Evrope da takođe osudi ugrožavanje ljudskih prava na prostoru Kosova i Metohije.
Delegacija Narodne skupštine u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope učestvuje na jesenjem zasedanju, koje se od 30. septembra do 4. oktobra održava u Strazburu.
U delegaciji koju predvodi v.d šefa delegacije Biljana Pantić Pilja učestvuju i Elvira Kovač, Žarko Obradović, Dubravka Filipovski, Aleksandar Šešelj i Miljan Damjanović, navedeno je u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.