Novosti: Vučić, Tramp i Makron traže rešenje za Kosovo

Izvor: B92, 20.Avg.2018, 07:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Novosti": Vučić, Tramp i Makron traže rešenje za Kosovo

Beograd -- Iskorak u rešavanju kosovskog čvora mogao bi da bude napravljen u novembru, kada će Vučić imati priliku da se u Parizu sretne s Makronom i Trampom.

Naime, kako pišu "Večernje novosti", predsednici Srbije, Francuske i SAD će 11. novembra zajedno prisustvovati velikoj vojnoj paradi u prestonici Francuske povodom 100. godišnjice pobede u Prvom svetskom ratu.

Vučić će tu priliku iskoristiti da sa nekim od najvećin svetskih lidera razmeni stavove >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << o KiM i pokuša da dobije njihovu podršku za kompromismo rešenje za Kosovo, navodi list.

Susreti u Parizu mogli bi da budu vrhunac Vučićeve diplomatske ofanzive u vezi sa Kosovom, jer će samo nekoliko dana ranije o kosmetskom problemu razgovarati sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, koji dolazi u Beograd na vojnu paradu koju organizuje Srbija, takođe povodim veka od završetka Velikog rata, navele su "Novosti".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Pariz

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.