Novi svedok nije povezao Ivanovića sa optužbama

Izvor: Akter, 23.Apr.2015, 17:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi svedok nije povezao Ivanovića sa optužbama

Svedok tužilaštva Gani Đaka (63), penzioner iz Kosovske Mitrovice ispričao je danas na suđenju Oliveru Ivanoviću i četvorici Srba potresnu priču o stradanju supruge Nedžmije i članova porodice Ajeti, ali ni on kao ni prethodni svedoci nije povezao događaj sa optuženima

Đaka je rekao da su posle eksplozije bombe u blizini Tehničke škole u severnom delu Kosovske Mitrovice tog 3. februara 2000. godine Srbi izašli na ulice i da je grupa njemu nepoznatih muškaraca ušla >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << u zgradu u ulici Ivo Lole Ribara gde se on sa suprugom i ćerkom nalazio u stanu Nedžmedija Ajetija.

Svedok je detaljno ispričao kako se dešavala tragična drama koja je, prema njegovim rečima, trajala do ranih jutarnjih sati.

Gani Đaka je više puta ponovio da je rođeni Mitrovčanin, da poznaje 90 odsto građana i da su optuženi Oliver Ivanović, Dragoljub Delibašić, Ilija i Nebojša Vujačić i Aleksandar Lazović bili na mestu događaja on bi ih sigurno prepoznao.

Na pitanje tužioca da li je od nekoga čuo da su optuženi počinili dela koja im se stavljaju na teret, svedok je odgovorio da nije.

Advokati odbrane nisu imali pitanja za svedoka, zahvalili su mu na korektnom svedočenju, izrazili saučešće zbog gubitka supruge i bola koji je pretrpeo.

Iako je Đaka rekao da njegova kćerka Emina može da ispriča samo ono što joj je on rekao, tužilac nije odustao od ispitivanja ove svedokinje u daljem toku suđenja.

Sutra će biti saslušana Redata Ajeti.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Svedok: Prepoznao bih Ivanovića

Izvor: B92, 23.Apr.2015

Svedok tužilaštva Gani Đaka (63) na suđenju Oliveru Ivanoviću i četvorici Srba nije povezao događaj sa optuženima...Đaka je rekao da su posle eksplozije bombe u blizini Tehničke škole u severnom delu Kosovske Mitrovice tog 3. februara 2000. godine Srbi izašli na ulice i da je grupa njemu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.