Novi napadi na tzv. Kosovu: Maltretirani lekari i medicinsko osoblje

Izvor: B92, 14.Jun.2023, 11:52

Novi napadi na tzv. Kosovu: Maltretirani lekari i medicinsko osoblje

Pripadnici Kurtijeve Kosovske policije maltretirali su noćas lekare i medicinsko osoblje Doma zdravlja u Štrpcu, tokom terenske intervencije.

Oni su, naime, sanitetskim vozilom prevezli do Kosovske Mitrovice dvoje mladih koji su povređeni u saobraćajnoj nesreći u Štrpcu.

Po povratku, u blizini Vučitrna, njih je zaustavila Kosovska policija pod rotacijom i tretirala ih kao najveće kriminalce.

Naterali su zdravstvene radnike da izađu iz vozila usred >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << noći, pretresali vozilo, a potom ih grubo ispitivali da li imaju licencu i dozvole za rad uz uvrede i pretnje "Ovo nije Srbija, ovo je država Kosovo" i poruke da neće moći više da rade, želeći da im oduzmu vozilo.

Kako svedoči medicinsko osoblje koje je doživelo ovo maltretiranje, sve je učestalije iživljavanje kojem su izloženi, lekare zaustavljaju bez ikakvog povoda, čak i dok prevoze bolesnike, a ovo je već drugi put u nekoliko dana da se njihove kolege zastrašuju.

Za razliku od ovakvog nehumanog i necivilizacijskog ponašanja, zdravstveni radnici Doma zdravlja Štrpce nebrojeno puta su svojim sanitetima prevozili i povređene Albance, nikad ne deleći pacijente prema etničkom ključu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

KiM: Policija maltretirala osoblje Doma zdravlja u Štrpcu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jun.2023

Pripadnici takozvane kosovske policije maltretirali su noćas lekare i medicinsko osoblje Doma zdravlja u Štrpcu tokom terenske intervencije, saopštila je danas Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.