Novi komandant Kfora preuzeo dužnost

Izvor: RTS, 06.Sep.2013, 18:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi komandant Kfora preuzeo dužnost

Na ceremoniji u Prištini italijanski general Salvatore Farina preuzeo komandu nad snagama Kfora na Kosovu od nemačkog generala Folkera Halbauera.

Italijanski general Salvatore Farina preuzeo je danas komandu nad pripadnicima međunarodnih mirovnih snaga Kfora na Kosovu od nemačkog generala Folkera Halbauera.

Na ceremoniji koja je održana u komandni Kfora u Filmskog gradu u Prištini, uz prisustvo najviših kosovskih zvaničnika Kosova, dosadašnji komandant je predao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dužnost italijanskom kolegi razmenom zastava.

Halbauer je podsetio na "suočavanje s barikadama" na severu Kosova po preuzimanju dužnosti prošle godine i dodao da je Kfor uspeo da obezbeđuje i taj deo Kosova.

Srbi sa severa Kosova su posle pokušaja kosovske policije da preuzme prelaze na severu blokirali puteve i nekoliko puta se sukobili sa vojnicima Kfora.

Odlazeći komandant Kfora je zahvalio na podršci i saradnji domaćim i međunarodnim organizacijama.

"Euleks je rame uz rame sa nama radio na poboljšanju bezbednosne situacije širom Kosova. Želeo bih da zahvalim institucijama na Kosovu, posebno bih se zahvalio Bezbednosnim snagama Kosova i kosovskoj policiji, koje su mnogo napredovale u smislu očuvanja bezbednosti, reda i mira u njihovoj zemlji", rekao je Halbauer.

Kosovska predsednica Atifete Jahjaga je rekla da je Kfor faktor stabilnosti i mira u regionu i da su međunarodne vojne snage, kako je rekla, pomogle da Kosovo postane gospodar svoje sudbine.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.