Farina novi komandant Kfora na KiM

Izvor: B92, 05.Sep.2013, 09:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Farina novi komandant Kfora na KiM

Beograd -- Italijanski general-major Salvatore Farina preuzeće sutra u Prištini dužnost komandanta Kfora od nemačkog kolege Folkera Halbauera.

Farina je rođen u novembru 1957. godine. Karijeru je počeo 1980. godine, nakon završetka Vojne akademije.

Od 1996. godine do 1999. bio je nadležan za planiranje i usmeravanje italijanskih vojnika koji su dali doprinos raznim mirovnim operacijama u BiH, na Kosovu, Albaniji, Istočnom Timoru i Kongu.

Tokom operacija na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Balkanu bio je ključi planer za uspostavljanje multinacionalnih specijalizovanih jedinica.

Halbauer je na dužnosti bio od prošlog septembra, a na oproštajnoj konferenciji za novinare u Prištini rekao je da se broj pripadnika Kfora za sada neće smanjivati.

Odlazeći komandant Kfora ocenio je da je bezbednosna situacija na severu Kosova - napeta, mirna i stabilna.

Italijanski kontingent Kfora drugi je po veličini na Kosovu, posle nemačkog. Kfor danas na Kosovu ima oko 5.000 vojnika.

Halbauer je od stacioniranja međunarodnih trupa na Kosovu 1999. godine bio šesti nemački komandant Kfora.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

General Farina sutra preuzima komandu Kfora

Izvor: Akter, 05.Sep.2013

Italijanski general Salvatore Farina preuzeće sutra komandu nad mirovnim snagama na Kosovu - Kfor od nemačkog generala Folkera Halbauera

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.