Novi haos, Kurti nastavlja svoj teror nad Srbima; Oglasila se Pošta Srbije

Izvor: B92, 03.Feb.2024, 14:44

Novi haos, Kurti nastavlja svoj teror nad Srbima; Oglasila se "Pošta Srbije"

Teror Aljbina Kurtija nad Srbima na Kosovu i Metohiji nastavljen je privođenjem radnika "Pošte" u Goraždevcu, najjužnijoj većinski srpskoj opštini u pokrajini.

Kako navodi Kancelarija za Kosovo i Metohiju, vozač V. M. i njegov pratilac V. P. privedeni su od strane Kurtijeve policije, a potom je i od upravnice "Pošte" u Goraždevcu zatraženo da pođe u stanicu i da izjavu.

Kancelarija navodi da je akcija Kurtijeve policije sprovedena kako bi bila onemogućena >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << isplata penzija žiteljima te srpske enklave, a sa jasnim ciljem da se srpskom narodu onemogući opstanak na vekovnim ognjištima.

Kurtijevi drumski razbojnici u policijskim uniformama satima su u Peći ispitivali privedene radnike pošte i očigledno je da je u Prištini doneta odluka da se Srbima do kraja ukinu sva ljudska prava, naglašava se u saopštenju.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju navodi da u realnom vremenu informiše relevantne međunarodne činioce o teroru koji se proteklih dana pojačano odvija na Kosovu i Metohiji i očekuje hitnu i oštru reakciju kako bi se zaustavio pokušaj progona srpskog stanovništva iz pokrajine.

Kancelarija je pozvala sve naše građane na Kosovu i Metohiji da ne nasedaju na provokacije i da izdrže, jer će Srbija pronaći način da im omogući isplatu plata, penzija i socijalnih davanja.

Zločinačkom delovanju Aljbina Kurtija, koji na ovaj način ne demonstrira silu, već nervozu i strah zbog popuštanja međunarodne podrške njegovom režimu, staće se na put, a njegova strahovlada se neumitno bliži kraju, navedeno je u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

"Pošta Srbije izdala je saopštenje povodom događaja JP u Goraždevcu.

Saopštenje prenosimo u celosti.

“ 'Pošta Srbije' najoštrije osuđuje hapšenje svojih radnika na Kosovu i Metohiji od strane Kurtijeve policije.

Naši zaposleni su porodični ljudi koji pošteno obavljaju svoj posao, kao i svaki zaposleni u poštama širom sveta, a teror koji je sproveden nad našim radnicima u Goraždevcu, predstavlja još jedan u nizu napada na srpsku zajednicu na ovim prostorima.

Vozač V. M. i njegov pratilac V. P., zaposleni u našem Preduzeću, neosnovano su privedeni od strane Kurtijeve policije, što jasno ukazuje na politički motivisano i

nezakonito postupanje. Takođe, zahtevanje izjave od upravnice Pošte u Goraždevcu predstavlja dodatni pritisak na našu instituciju i pokušaj destabilizacije poslovanja.

Ovo brutalno delovanje Kurtijeve policije ima za cilj sprečavanje isplate penzija žiteljima srpske enklave u Goraždevcu, kao i sistematsko ugrožavanje srpskog naroda na Kosovu i Metohiji. Ovaj čin terora jasno pokazuje Kurtijevu nameru da ugrozi opstanak srpskog stanovništva na vekovnim ognjištima i da sprovede politiku etničkog čišćenja.

V.d. direktor JP 'Pošta Srbije' Zoran Đorđević poslao je pismo ambasadorima zemalja Kvinte u kome je zatražio njihovu hitnu reakciju i preduzimanje konkretnih aktivnosti koje bi dovele do puštanja uhapšenih radnika na slobodu."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.