JP Pošta Srbije najoštrije osuđuje hapšenje svojih radnika na Kosovu i Metohiji od strane Kurtijeve policije 

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Feb.2024, 16:28

JP "Pošta Srbije" najoštrije osuđuje hapšenje svojih radnika na Kosovu i Metohiji od strane Kurtijeve policije 

Naši zaposleni su porodični ljudi koji pošteno obavljaju svoj posao, kao i svaki zaposleni u poštama širom sveta, a teror koji je sproveden nad našim radnicima u Goraždevcu, predstavlja još jedan u nizu napada na srpsku zajednicu na ovim prostorima.

Vozač V. M. i njegov pratilac V. P., zaposleni u našem Preduzeću, neosnovano su privedeni od strane Kurtijeve policije, što jasno ukazuje na politički motivisano i nezakonito postupanje.

Takođe, zahtevanje izjave >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << od upravnice Pošte u Goraždevcu predstavlja dodatni pritisak na našu instituciju i pokušaj destabilizacije poslovanja.

Ovo brutalno delovanje Kurtijeve policije ima za cilj sprečavanje isplate penzija žiteljima srpske enklave u Goraždevcu, kao i sistematsko ugrožavanje srpskog naroda na Kosovu i Metohiji. Ovaj čin terora jasno pokazuje Kurtijevu nameru da ugrozi opstanak srpskog stanovništva na vekovnim ognjištima i da sprovede politiku etničkog čišćenja.

V.d. direktor JP "Pošta Srbije" Zoran Đorđević poslao je pismo ambasadorima zemalja Kvinte u kome je zatražio njihovu hitnu reakciju i preduzimanje konkretnih aktivnosti koje bi dovele do puštanja uhapšenih radnika na slobodu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pošta Srbije: Hapšenje naših radnika na Kosovu i Metohiji još jedan u nizu napada na Srbe

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Feb.2024

Javno preduzeće "Pošta Srbije" ocenili su danas hapšenje radnika tog preduzeća na Кosovu i Metohiji od strane kosovske policije kao još jedan u nizu napada na srpsku zajednicu na prostoru te pokrajine.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.