Novi ambasador Tunisa na sastanku sa Dačićem

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jan.2018, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi ambasador Tunisa na sastanku sa Dačićem

Dačić se zahvalio na principijelnom stavu Republike Tunis u pogledu nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti tzv. „Kosova“

Prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić primio je danas u kurtoaznu posetu novoimenovanog ambasadora Republike Tunis u Beogradu Seifa Alaha Režeba i tom prilikom preneo uverenje da će ambasador nastaviti aktivnosti na unapređenju saradnje u svim oblastima od obostranog interesa.

Pročitajte i:
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Kako je saopšteno iz MSP, Dačić je ambasadoru rekao da u tome može da računa na podršku svih institucija u Srbiji. Uz ocenu da je nedavna poseta ministra spoljnih poslova Tunisa Kemaisa Ženauia Beogradu bila uspešna, šef srpske diplomatije naglasio je prioritet unapređenja ekonomske saradnje kroz direktne kontakte privrednih subjekata dve strane i realizaciju zasedanja Mešovitog komiteta i Poslovnog foruma.

Ministar Dačić zahvalio je na principijelnom stavu Republike Tunis u pogledu nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti tzv. "Kosova" i izrazio očekivanje da će se nastaviti podrška tuniske strane teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije. Konstatujući da su odnosi dve zemlje tradicionalno dobri, izneo je uverenje da će ambasador nastaviti sa aktivnostima na unapređenju saradnje u svim oblastima od obostranog interesa i istakao da u tome može da računa na podršku svih institucija u Srbiji.

Sagovornici su se saglasili sa potrebom intenziviranja političkog dijaloga na visokom nivou i unapređenja saradnje, a ambasador Seif Alah Režeb je preneo poziv ministra spoljnih poslova Tunisa za uzvratnu posetu ministra Dačića tokom ove godine.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.