Nove američke trupe na Kosovu

Izvor: RTS, 14.Maj.2017, 20:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nove američke trupe na Kosovu

Oko 130 vojnika iz prvog bataljona sa sedištem u Tupelu u Misisipiju, iz 185. puka avijacije, biće raspoređeno na deset meseci na Kosovu, u okviru američkih snaga Kfora, prenose prištinski elektronski mediji.
Pripadnici prvog bataljona 185. puka, smeštenog u saveznoj državi Misisipi, otišli su danas na pripreme u bazu Fort Hud u Teksasu, u okviru programa slanja na >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Kosovo.

Kako navode prištinski mediji, njihovo angažovanje je podrška NATO operaciji podrške međunarodnim naporima za izgradnju mira i stabilnosti na Balkanu.
Zvaničnici su naveli da će vojnici biti u jedinici avijacije koja koristi helikoptere tipa "UH-60 blek hok".

Američka baza "Bondstil" od 1999. godine se nalazi u selu Sojevo kod Uroševca.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Nove američke trupe na Kosovu

Izvor: BanjalukaLive.com, 14.Maj.2017

Oko 130 vojnika iz prvog bataljona sa sjedištem u Tupelu u Misisipiju, iz 185. puka avijacije, biće raspoređeno na deset mjeseci na Kosovu, u okviru američkih snaga Kfora, prenose beogradski mediji pozivajući se na prištinske elektronske medije.Pripadnici prvog bataljona 185. puka, smještenog...

Nastavak na BanjalukaLive.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.