Nova ucena Zapada: Da li to Srbija priznaje Kosovo i veliku Albaniju?

Izvor: Vesti-online.com, 26.Okt.2016, 16:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova ucena Zapada: Da li to Srbija priznaje Kosovo i "veliku Albaniju"?

Lider Dveri Boško Obradović ocenio je da je formiranje Fonda za Zapadni Balkan sa sedištem u Tirani "najnovija ucena zapada", kao i da će time vlast praktično priznati nezavisnost Kosova.

On smatra i da je vlada kroz taj fond pristankom da sedište bude u Tirani počela da saučestvuje i u formiranju "velike Albanije", čemu kako je rekao novinarima u parlamentu, služi i izgradnja autoputa Niš-Priština-Tirana. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<

Govoreći o zajmovima o kojima se raspravlja u parlamentu, Obradović je ocenio da oni ukazuju da nema razlike između sadašnje vlasti i vlasti Borisa Tadića, jer se, kako tvrdi, "nastavlja zaduživanje".

Za zajam od Razvojnog fonda Abu Dabija, Obradović je rekao da se ne zna gde idu te pare, za šta služe i da one sigurno neće biti uložene u razvoj privrede i poljoprivede, već da samo predstavlja "spasavanje budžeta".

Obradović smatra i da, ako ne dobijemo imena onih kojima su odavane državne tajne, jasno je da vlast štiti stranu obaveštajnu službu koja nas je špijunirala.

- Ako nemate imena onih koji su uhapšeni, ako se ne zna kome su odavali državne tajne, onda se postavlja pitanje da li je to virtuelna stvarnost ili to stvarno postoji - rekao je Obradović novinarima u skupštini.

On je naveo da Dveri podržavaju aktivnosti srpskih profesionalaca u službama Državne bezbednosti, koji se bave kontraobaveštajnim radom i da, ukoliko je istina da su uhapšeni špijuni koji rade za strane agenture, to predstavlja veliki iskorak.

Obradović je ukazao i na važnosti bavljenja kontraobaveštajnom delatnošću.

- Važno je zato što one informacije koje špijuni dostavljaju stranim zapadnim službama ovde u Srbiji, posle služe za ucenjivanje srpskih biznismena i političara i to je razlog zašto se neki političar stavlja u funkciju stranih interesa i zrtvuje državne i nacionalne - smatra Obradović.

Prema njegovom mišljenju, političari su godinama i decenijama unazad zapravo ucenjeni na ličnom nivou i spremni su da žrtvuju državu da bi spasili sebe, da bi došli na vlast, da bi se obogatili.

- Zbog toga je veoma važno da se zna da li je ovo rijaliti šou kojim se zamajavaju građani Srbije ili postoji bezbednosna opasnost.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.